Bil Magasinet (Denmark)

Dansker med rygvind i flere serier

Michelle kører med i både Ferrari Challenge, European Le Mans Series og World Endurance Championsh­ip.

- Tekst Mikkel Thomsager Foto PR

HVEM

Michelle Gatting, 27 år, Profession­el racerkører

HVAD

Dansk racerpilot med rygvind i flere serier

HVORFOR

Skal køre Le Mans for tredje år i traek med Iron Dames

Hvordan er 2021-saesonen hidtil forløbet?

Over al forventnin­g: Det er min hidtil mest hektiske saeson med en taet pakket kalender takket vaere deltagelse i tre klasser. Ferrari Challenge er ikke den mest konkurrenc­edygtige klasse, men dels passer sprint løb perfekt til mig, dels er de gode placeringe­r et godt udstilling­svindue for min videre karriere.

Du kører tre serier. Hvad er forskellen for dig? Ferrari Challenge er nok en klasse, som folk ikke ser som konkurrenc­edygtig, men der er altid massere af konkurrenc­e, og klassen har vaeret et springbrae­t for mange unge racerkører­e.

Vi bliver aldrig målt på køn, Ferrari Challenge er en serie, hvor jeg virkelig få opbygget min selvtillid, fordi det er stedet, hvor jeg kun er mig selv, og hvor jeg kan tillade mig at vaere mere egoistisk, end når jeg deler bilen med mine to medkørere. European Le Mans Serie og Word Endurance Championsh­ip (WEC) skal jeg i højere grad gå på kompromis med både mig selv og mange andre. Vi er flere kørere i teamet, og vi har hver vores krav og idealer, der skal tages hensyn til.

Gør det en forskel, at du kører i et kvindeteam? Jeg har kørt med Iron Dames i Le Mans 2019 og 2020, og det gør en forskel. Der er fordele ved det, men også ulemper. Uanset, at vi alle tilgår teamet med en profession­el holdning, så er der en tendens til, at der kan gå tøsefnidde­r i det. Over tid har vi laert hinanden så godt at kende, at det ikke er et problem. I starten kunne det blive komplicere­t, da vi er tre meget forskellig­e individer. I dag ved vi, hvordan vi skal håndterer hinanden hver isaer, og så kan forskellig­heden blive til en styrke i samarbejde­t.

Du har udtalt, din drøm var at køre Le Mans. Det gør du i år for 3. gang. Hvad er din drøm nu?

Da jeg stod på Le Mans første gang i 2019 var det store mål nået. Da jeg sagde det, før det skete, var der mange, der slog fast, at det aldrig kom til at ske. Jeg havde også selv svaert ved at se det ske. Men det skete, og det var fantastisk. Nu vil jeg gerne gøre det endnu bedre, men min ultimative drøm er, at blive fabrikskør­er - gerne hos Ferrari. Lige nu ser det lige så umuligt ud, som da jeg sagde, at jeg ville køre Le Mans. Men når jeg tager hjelmen på, så er jeg Michelle, racerkører, og så er det kun praestatio­nen, der gaelder. Dermed bliver ambitioner­ne også højere.

Hvilken bil kører du i privat?

Jeg er sponseret af Andersen Biler, så jeg kører Ford Kuga ST Line, lige nu, og det er ikke skidt, men behageligt og bekvemt. Kunne jeg helt selv vaelge, uden hensyntage­n til økonomi, drømmer jeg om en Audi RS6 eller en Mercedes-amg G 63 – og så en Ferrari naturligvi­s - bare “on the side.”

“MICHELLE GATTING HAR HAFT EN SUPER SAESON HOS FERRARI. HUN HAR VAERET PÅ PODIET I DE FØRSTE 8 LØB”

 ??  ?? LE MANS MED VENINDERNE I Team Iron Dames kører Michelle Gatting med Rahel Frey og Manuela Gostner.
LE MANS MED VENINDERNE I Team Iron Dames kører Michelle Gatting med Rahel Frey og Manuela Gostner.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark