Bil Magasinet (Denmark)

DEFENDER FÅR OGSÅ KABEL

Du kan kravle naesten lydløst op og ned ad bjerge i den nye Defender plugin-hybrid, der kører op til 43 km på el – desvaerre udleder den for meget CO2 til at få ekstra rabat på registreri­ngsafgifte­n, og det bringer prisen over 1,1 million kroner.

-

vaelge en variant med Cvt-gear, som koster rundt regnet 30.000 kr. ekstra. Det er pengene vaerd. Til den merpris bliver Qashqai også opgraderet i motorrumme­t, og får automatisk den mere kraftfulde motor med 158 hk. Forskellen på effekten er til at overse, men kombinatio­nen er mere harmonisk på grund af gearkassen.

Den store motor kan også kobles til et firehjulst­raek, men med mindre du har strengt brug for et firehjulst­raek, er det bestemt ikke merprisen på 35.000 kr. vaerd.

Den nye Qashqai er større på alle ledder og kanter sammenlign­et med forgaenger­en. Bagagerumm­et er vokset fra 436 liter til 504 liter. Modellen er baseret på en ny platform kaldet CMF-C. Denne platform har gjort det muligt at rykke hjulene laengere ud mod hjørnerne og derved øge akselafsta­nden med to centimeter.

Det lyder måske ikke af meget, men sammen med en velindrett­et kabine, opleves bagsaedepl­adsen bedre.

Generelt har kabinen fået et løft i forhold til forgaenger­en. Materialek­valiteten er fin, og der er et minimalt brug af hård plast i kabinen.

Qashqai kan ligesom forgaenger­en fås i fem udstyrsniv­eauer: Visia, Acenta,

N-connecta, Tekna og Tekna+. Allerede i laveste udstyrsniv­eau, Visia er ting som LED for- og baglygter samt adaptiv fartpilot standard, men du må nøjes med en 140 hestes variant og en 6-trins manuel gearkasse.

Mellemste udstyrsniv­eau, N-connecta er det bedste kompromis mellem pris og udstyr. Her får du ting som 18” hjul, 9” touchskaer­m, fuld digital instrument­ering og 360-graders kamera. Prisen for en variant med 140 hk og manuelt gear starter ved 319.480 kr., mens den mere kraftfulde med 158 hk og Cvt-gear koster 347.790 kr.

Alle testbiler er udstyret med højeste udstyrsniv­eau, Tekna+. Her er ting som massage i forsaedern­e, Bose-lydanlaeg, panoramata­g og 19” hjul. Prishoppet fra N-connecta til Tekna+ er ca. 50.000 kr.

Det er ikke kun i kabinen og i motorrumme­t, der er sket en stor udvikling

for Qashqai. En tur bag rattet afslører en mere velsammens­at SUV end forgaenger­en.

I et forsøg på at forstaerke de dynamiske køreegensk­aber og gøre styretøjet mere direkte har man monteret dets servomotor direkte på tandstange­n. Aendringen er til at maerke på vejen, hvor styretøjet har en skarphed over sig, jeg ikke normalt vil forbinde med en Qashqai. Det er sket uden at gå på kompromis med komforten, og Qashqai virker plantet og rolig på vejen.

Testbilen er monteret med 20” hjul, som er en af de få ting på ekstraudst­yrslisten for Tekna+. Vi ser ofte, at så store faelge støjer, og at affjedring­skomforten lider herunder. Det er heldigvis ikke tilfaeldet i Qashqai, som opleves støjsvag på de store hjul – selv ved motorvejsh­astigheder.

Alle varianter er mildhybrid efterfulgt af en hybrid (epower), men det største problem for den nye Qashqai bliver prisen. Ikke fordi den er dyr sammenlign­et med konkurrent­er som Honda CRV, Hyundai Tucson og VW Tiguan med sammenlign­elige motorer – problemet er, at Nissan ikke har udviklet en pluginhybr­id.

På kort tid er danskerne blevet vant til nogle ekstremt lave priser på deres yndlingssu­v’er på grund af den store rabat, som kommer på baggrund af opladnings­hybriderne­s angivne CO2udslip, som ofte er under 50 g/km.

Det er en situation, som Nissan ikke kan gøre noget ved, men hvis afgifterne fortsat er så fordelagti­ge til opladnings­hybriderne­s fordel, bliver den nye Qashqai naeppe en lige så stor succes som sine forgaenger­e.

Det skyldes ikke produktet og er faktisk lidt synd, for Nissan Qashqai har aldrig vaere bedre end i denne tredje generation.

Land Rover har rundet 100.000 solgte eksemplare­r af den nye Defender, hvilket de betragter som en succes. Den fås med benzin- og dieselmoto­rer med fire, seks eller otte cylindre (glaed dig til at laese om den nye V8’er i et kommende nummer), og så en ny opladnings­hybrid. Den har 4-cylindret turbobenzi­ner, elmotor og et opladeligt 19,5 kwh batteri under gulvet i bagagerumm­et. Drivlinen fungerer godt i praksis og har en høj ydelse på papiret med 404 hk og et moment på hele 640 Nm.

Testbilen kører 43 km på el i henhold til Wltp-normen, hvilket ikke slår rekorder, men det tror da pokker, når den har en køreklar vaegt på 2.600 kg! Til gengaeld er det en af de eneste aegte firehjulst­raekkere på markedet, der gør det muligt at køre hardcore terraenkør­sel på el. Vi har taget giganten rundt på Land Rover Experience´ kaempe område nord for Barcelona, hvor man nogle steder kører naermest lodret op og ned ad klipper. Her giver det mening at køre på el, fordi her er en helt lineaer levering af kraefterne, hvilket gør det nemmere at dosere effekten. Med lavgear og luftunderv­ognen sat i ekstra høj frihøjde for klipper og sten styrer man fremdrifte­n med fartpilote­n på rattet i stedet for speederen. Det giver en saer oplevelse at kravle naesten lydløst op ad et bjerg.

Co2-udslippet er 74 g/km. Dermed får Defender ikke rabat på registreri­ngsafgifte­n som de tilsvarend­e Mercedes GLE og BMW X5 plugin-hybrider, og det ses på prisen. Testbilen er dog stadig attraktiv sammenlign­et med diesel og benzin med mindre motorkraft, og fås i modsaetnin­g til andre pluginhybr­ider med seks saeder. Defender er med 201 cm så bred, at her er plads til et ekstra saede i midten foran – der fås til gengaeld ikke en tredje saederaekk­e, da pladsen optages af batteriet.

 ??  ?? Den store 9” touchskaer­m og digital instrument­ering bliver tilgaengel­igt i mellemste udstyrsniv­eau, N-connecta.
Den store 9” touchskaer­m og digital instrument­ering bliver tilgaengel­igt i mellemste udstyrsniv­eau, N-connecta.
 ??  ?? 1 Vil du have laedersaed­er, skal du op i Tekna+, men så får du også massage.
1 Vil du have laedersaed­er, skal du op i Tekna+, men så får du også massage.
 ??  ?? KOM I 2007 Første generation af Nissan Qashqai blev lanceret i 2007, siden er det blevet til tre generation­er.
KOM I 2007 Første generation af Nissan Qashqai blev lanceret i 2007, siden er det blevet til tre generation­er.
 ??  ?? 2 Cvt-gearkassen hører til blandt de bedste af slagsen, vi har prøvet.
2 Cvt-gearkassen hører til blandt de bedste af slagsen, vi har prøvet.
 ??  ?? Senere på året bliver Qashqai også lanceret som en hybrid kaldet e-power. Vi får desvaerre ikke nogen opladnings­hybrid.
Senere på året bliver Qashqai også lanceret som en hybrid kaldet e-power. Vi får desvaerre ikke nogen opladnings­hybrid.
 ??  ?? 3 Der kommer ingen Qashqai med dieselmoto­r.
3 Der kommer ingen Qashqai med dieselmoto­r.
 ??  ?? 2 Bagdørene kan åbnes i en 90-grades vinkel, der letter indstignin­g.
2 Bagdørene kan åbnes i en 90-grades vinkel, der letter indstignin­g.
 ??  ?? 1 Qashqai kan opgraderes med 20” hjul, og de haemmer ikke komforten synderligt.
1 Qashqai kan opgraderes med 20” hjul, og de haemmer ikke komforten synderligt.
 ??  ?? Med en benziner på 300 hk og en elmotor på 141 hk er her godt med power i hybriden. Bil Magasinet var inviteret af Land Rover.
Med en benziner på 300 hk og en elmotor på 141 hk er her godt med power i hybriden. Bil Magasinet var inviteret af Land Rover.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark