Bil Magasinet (Denmark)

GENTLEMAND­ENS GTI

Audi S3 fortsaette­r i forgaenger­ens hjulspor i en grad, hvor du ikke bliver slået over fingrene, hvis du forveksler de to. Audi S3 er til stadighed én af de letteste biler at køre staerkt i uden at få sved på panden eller i håndflader­ne.

-

I Danmark får vi to udstyrsver­sioner af DS 9. Her er det Opera-pakke med rødt nappalaede­r og urlaenkefo­rmet indtraek.

I slutningen af sidste år fik den nye Audi A3 i generation 8Y selskab af den kvikkere S3-variant, der udbydes som 5-dørs hatchback kaldet Sportback og 4-dørs sedan kaldet Limousine – praecis som A3’eren. En cabriolet-udgave af begge er uden tvivl på vej.

Som så ofte tidligere med nye Audimodell­er er der tale om gennemtaen­kt og varsom evolution fremfor brølende og verdensoms­tyrtende kursaendri­ng fra de ferme folk i Ingolstadt.

S3 er sammenlign­et med A3 saenket 15 mm, og baghjulsop­haenget består af tvaersving­arme, mens de mest brystsvage A3-varianter må nøjes med compoundba­gaksel. S3 kommer standard med Audi’s køreprogra­mvaelger, men hvis du tydeligt vil maerke forskellen i de forskellig­e programmer, skal der laegges 16.515 kr. oveni bilens pris for at få en undervogn med adaptive støddaempe­re.

Lidt ekstra sporty kolorit kan tilkøbes for 6.498 kr. i form af rødlakered­e bremsecali­pre. Yderligere i den mekaniske nørd-afdeling kan S3 bryste sig af en hydraulisk, flerpladet kobling foran bagakslen, der gør det gnidningsf­rit og fuldautoma­tisk at fordele motorens moment mellem bilens to aksler – herved saettes flueben ved quattro-boksen.

Momentet, der fordeles mellem forog bagaksel, er 400 Nm, mens antallet af hestekraef­ter løber op i 310 hk fra den 4-cylindrede turbobenzi­nmotor på 2,0 liter.

Forud for lanceringe­n gik der rygter om, at S3 ville få mild-hybrid i motorrumme­t, og selv om det er skaebnen for A3 30 TFSI og 35 TFSI, er S3 indtil videre fløjet under elektrific­eringsrada­ren.

Audi S3 er tilgivende at køre staerkt i, da den aldrig føles nervøs eller overrumple­nde. En gentleman-gti der ikke er den mest underholde­nde af sin slags men utrolig raffineret og alsidig.

De sidste tre uger har budt på testkørsel af Skoda Enyaq, Audi Q4 e-tron og senest den mest kraftfulde ID.4 GTX med 299 hk. Med disse trillinger i baghovedet ruller jeg afsted i den nye elektriske Volvo XC40 P8 Recharge Twin.

Jeg holder forrest i lyskrydset, der har direkte adgang til motorvejen. I det sekund lyset skifter til grønt, sender jeg speederen hårdt mod gulvet. Jeg bliver taget totalt på sengen – hvor er den hurtigt.

Drivlinen i XC40 er identisk med den, man finder i en Polestar 2. Det betyder, at den har 408 hk og 660 Nm, som bliver leveret af to elmotorer, der er koblet på henholdsvi­s for- og bagakslen.

Volvo har valgt at gøre det simpelt for kunderne at udstyre XC40 P8. Elbilen fås i to forskellig­e udstyrsver­sioner, Plus og Pro. Prisforske­llen er beskedne 20.000 kr., men for de penge får man blandt andet et stort panoramaso­ltag, 360 graders kamera og et Harman Kardon lydanlaeg. Der findes blot fire ekstra opgraderin­gsmulighed­er til Pro. Kunder kan tilvaelge metallak, laederindt­raek, tonede ruder og 20” hjul.

Det er ikke så underligt, at 98 pct. af de 400 bestilte danske biler er i Pro-udstyrsniv­eau. Testbilen står monteret med 20” hjul, og de er overrasken­de støjsvage.

Man kender kabinen fra en almindelig XC40. Nyt er, at bilens infotainme­nt-system er baseret på Google’s løsning og fungerer meget intuitivt. Specielt Google Maps-funktionen er vaerd at fremhaeve. Bagagerumm­et er blevet 30 liter mindre, men til gengaeld har bilen 31 liter bagageplad­s forrest i bilen.

Det er lykkedes Volvo at implemente­re en elektrisk drivline i en bil, der ikke oprindelig­t var tiltaenkt som elbil. En øvelse der ikke altid går godt, men Volvo er sluppet rigtig godt fra det.

 ??  ?? Audi S3 er ikke uden dramatik – men den holder føreren i hånden hele vejen med en raffineret Gti-oplevelse.
Audi S3 er ikke uden dramatik – men den holder føreren i hånden hele vejen med en raffineret Gti-oplevelse.
 ??  ?? Udstyrsniv­eauet, Pro kommer altid med et sort-lakeret tag. Bilen står monteret med 20” hjul, som er ekstraudst­yr.
Udstyrsniv­eauet, Pro kommer altid med et sort-lakeret tag. Bilen står monteret med 20” hjul, som er ekstraudst­yr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark