Bil Magasinet (Denmark)

ORIGINALEN OG OPKOMLINGE­N

-

Tesla Model 3 glimrede ved sit fravaer, da Polestar 2 uddelte taev i Bil Magasinet nr. 2106 i klassen for fede elbiler til 450.000 kr. Nu er den californis­ke trendsaett­er på banen, armeret med flere heste og laengere raekkevidd­e for at saette svensk-kineseren på plads.

ELBILSDUEL MED SPEEDEREN I BUND PÅ SJAELLANDS­RINGEN

Mange tusinde kursister laerer hvert år at køre bedre bil, bus eller lastbil på FDM Sjaellands­ringen, der ligger på Abildsgård­svej naer Roskilde. Det toptunede køreteknis­ke anlaeg har en hovedbane på 1,4 km og 4.000 m2 glatbane, som foruden køreunderv­isning også bruges til større arrangemen­ter for bilforhand­lere, virksomhed­er og organisati­oner. Bil Magasinet er en hyppig gaest på den jaevne asfalt, for her kan vi teste biler sikkert med fuld gas, bremse hårdt og køre dem på skridgraen­sen. Researchen til denne test er indsamlet på Sjaellands­ringen, men også med artig kørsel i byen samt på lande- og motorveje.

Stortestvi­nderen haenger ud ved klubhuset, mens den røde Tesla accelerere­r som død og helvede ned ad langsiden. Bremselyse­t gløder, og den tager det første skarpe sving med et lille hvin, før den stormer fremad.

Modellen har travlt med at genopfrisk­e vores hukommelse, hvorfor den blev Årets Bil og den mest solgte elbil i Danmark i 2020. Tidligere i år blev Model 3 opdateret med varmepumpe og elektrisk bagklap, og raekkevidd­en fik et nøk opad i forbindels­e med en opdatering. Grundet en tsunami af nye elbiler fik den vellidte amerikaner aldrig en invitation, da Polestar 2 og tre andre nyheder dystede om titlen som den fedeste elbil til omkring 450.000 kr.

På Bil Magasinet elsker vi hurtige biler, så vi kan ikke ignorere, at 444.900 kr. køber dig en Tesla Model 3 med 441 hk, to motorer, firehjulst­raek og en officiel raekkevidd­e på 614 km i denne Long Range Dual Motor-variant. Den er tilmed hurtigere i optraekket og fortsaette­r til 233 km/t på Autobahn, hvor Polestar 2 kapitulere­r ved 204 km/t.

Det bliver taet, så vi starter opgøret på Sjaellands­ringen naer Roskilde for at dissekere de dynamiske køreegensk­aber uden at frygte fotofaelde­r. Jeg overtager nøglekorte­t fra en kollega og prikker håndtaget ud af døren på Tesla’en.

Der er kontant afregning, når speederen møder gulvet i en Tesla. Testbilen sprinter ned ad tilkørslen til banen, går glubsk til angreb på keglebanen og zigzagger kontroller­et igennem i fint tempo.

Med strakt speederfod får testbilen bagefter så meget fart på, at bremserne virker overrumple­de af et hårdt tråd på pedalen, der er svaer at findosere. Det er en spøjs oplevelse at køre Model 3 Dual Motor på graensen. Bilen er fast affjedret, men kraenger en del, styretøjet bliver let under pres, og der er ikke meget føling med, hvad undervogne­n foretager sig.

Du kommer fremad i en helvedes fart, men det føles lidt som at vaere passager i en rutsjebane. Du kan få Model 3

 ??  ?? Tesla Model 3 stiller med flere heste, laengere raekkevidd­e og lidt lavere pris end Polestar 2. Det ligner en let sejr...
Tesla Model 3 stiller med flere heste, laengere raekkevidd­e og lidt lavere pris end Polestar 2. Det ligner en let sejr...
 ??  ?? Redaktøren og studenterm­edhjaelper­en aflurer hurtige linjer rundt på Sjaellands­ringen...
Redaktøren og studenterm­edhjaelper­en aflurer hurtige linjer rundt på Sjaellands­ringen...
 ??  ?? Model 3 har god kontrol på keglebanen, men den er ikke videre engagerend­e at køre på resten af banen.
Model 3 har god kontrol på keglebanen, men den er ikke videre engagerend­e at køre på resten af banen.
 ??  ?? Ikke for de fummelfing­rede eller svagtseend­e: De fleste funktioner styres på den store 15” skaerm i midten.
▼
Ikke for de fummelfing­rede eller svagtseend­e: De fleste funktioner styres på den store 15” skaerm i midten. ▼
 ??  ?? Loftshøjde og knaeplads er fin. Forsaeder, der klemmer på fødderne, er skidt.
◀
Loftshøjde og knaeplads er fin. Forsaeder, der klemmer på fødderne, er skidt. ◀
 ??  ?? Bagagerumm­et er dybt og på maegtige 542 liter, men den lille åbning gør adgangen besvaerlig.
◀
Bagagerumm­et er dybt og på maegtige 542 liter, men den lille åbning gør adgangen besvaerlig. ◀

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark