Bil Magasinet (Denmark)

HVAD ER FORMULA STUDENT?

-

Formula Student er en sport, hvor der afvikles konkurrenc­er i flere lande, hvor det gaelder om at kvalificer­e sig til de enkelte konkurrenc­er i hvert land. Studerende fra hele verden, lige fra Indien til Tyskland, valfarter til disse konkurrenc­er for at vise deres racerbiler frem.

Det er en konkurrenc­e ud i ingeniørku­nstens mange forskellig­e grene, med målet om at konstruere en bil der kan modstå de forskellig­e udfordring­ers strabadser. I forskellig­e, mindre konkurrenc­er handler det om at samle flest mulig point, der laegges sammen til en samlet score. Konkurrenc­en delt op i statiske og dynamiske events – eksempelvi­s udholdenhe­dsløb, accelerati­ons- og “handling”-konkurrenc­er samt tekniske gennemgang­e og forretning­spraesenta­tioner.

Konkurrenc­en blev introducer­et i 1979, og siden er Formula Student vokset i popularite­t. Over 600 universite­ter fra mere end 20 forskellig­e lande konkurrere­r mod hinanden, og Formula Student er nu en central del af studielive­t på mange universite­ter.

AAU Racing drager mod årets konkurrenc­e i Ungarn i august.

Det kraever omkring et års forberedel­se at blive klar til at stille op og de studerende arbejder hårdt på at blive klar – isaer op til afgang mod konkurrenc­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark