Bil Magasinet (Denmark)

Audi’s vigtigste bil

-

Det er ikke underligt, at landets Audi-forhandler­e bliver lagt ned af en stor efterspørg­sel på Q4. Man har aldrig fået mere Audi for pengene.

Audi Q4 e-tron er uden sammenlign­ing den vigtigste bil for Audi i rigtig mange år. At dømme ud fra blikket i øjnene på Audi-saelgeren, der udleverede nøglerne til ugens testbil, kunne jeg vaere bange for, at han bliver ramt af et akut stresstilf­aelde.

De er lagt ned af efterspørg­sel. Uden at skulle lyde bagklog, så kraevede det ikke megen indsigt at regne ud, at situatione­n ville ende sådan.

Jeg tror, jeg taler på mange Vw-kunders vegne, når jeg siger, at Audi altid har vaeret noget, man straebte efter, men på grund af prisen beholder man sin velkørende Passat.

Med introdukti­onen af Q4 e-tron har man fjernet den priskløft, der var mellem de to maerker. Et hurtigt kig på prislisten afslører, at man skal betale 374.995 kr. for en VW ID.4 med en 204 hestes elmotor og 77 kw-batteri. En tilsvarend­e Q4 med praecis samme motor og batteri starter ved 384.995 kr.

Med til historien hører, at VW ID.4 kun kan fås med den 204-hestes motor, hvis man samtidig vaelger højeste udstyrsniv­eau, Pro. Audi Q4 e-tron fås i to udstyrsver­sioner, hvor prisen på 384.995 kr. er for den billigste version.

Vil man have udstyr i Q4, der svarer til det, man finder i en ID.4 Pro, skal man vaelge Attitude-udstyrsniv­eau. Her starter prisen ved 399.995 kr.

Jeg har vaeret bag rattet af trillinger­ne Skoda Enyaq, VW ID.4 og selvfølgel­ig Audi Q4 e-tron. Kigger man på køre- og komfortopl­evelsen, minder de tre biler meget om hinanden. Den største forskel opleves på, hvilke hjul man har monteret. Derudover er et faellestra­ek en meget velafstemt undervogn, der formår at forene en komfortabe­l kørestil med en opsaetning, der også kan håndtere de over to ton på en snoet landevej.

Der hvor de tre modeller for alvor skiller sig ud, er oplevelsen i kabinen. Her er det tydeligt, at man har haft hvert sit design-team.

Personligt synes jeg, at Audi er dem, der har løst det med betjeninge­n af infotainme­nt bedst. Fuldkommen ligesom Audi e-tron GT er det et miks mellem en trykfølsom skaerm og fysiske knapper.

På billeder kan det “firkantede” rat se lidt aparte ud, men den alternativ­e udformning fungerer rigtig godt i hverdagen.

I vanlig Audi-stil kan man hurtigt sende prisen i vejret, når der saettes krydser på ekstraudst­yrslisten. Testbilen er proppet med udstyr for 97.098 kr.

Dyreste punkt på listen er Technology Select-pakken til 32.750 kr., der blandt andet inkluderer nøglefri betjening, Navigation Pro, headup-display og Matrix-led-forlygter.

Til trods for prisen vil jeg klart anbefale dette tilvalg. Q4 kan også udstyres med udfoldelig­t anhaengert­raek til 8.500 kr. Krogen må traekke 1.000 kg i denne variant. Vaelger man den firehjulst­rukne variant med 299 hk, må den traekke 1.200 kg.

Efter en uge bag rattet af denne Q4 e-tron forstår jeg endnu bedre, hvorfor Audi er lagt ned af efterspørg­sel. Du skal ikke kun vaelge Q4 fremfor Enyaq og ID.4 på grund af, at det er en Audi. Du skal vaelge en Q4, fordi der er flere løsninger, der fungerer bedre end i ID.4 og Enyaq.

 ??  ?? ▲ Lad dig ikke skraemme vaek af det “firkantede” rat. Det fungerer godt i hverdagen og ligger godt i hånden.
▲ Lad dig ikke skraemme vaek af det “firkantede” rat. Det fungerer godt i hverdagen og ligger godt i hånden.
 ??  ?? ▶ Pladsen på bagsaedet er rigtig god. Det er et faellestra­ek for alle tre modeller, ID.4, Enyaq og denne Q4 e-tron.
▶ Pladsen på bagsaedet er rigtig god. Det er et faellestra­ek for alle tre modeller, ID.4, Enyaq og denne Q4 e-tron.
 ??  ?? ▶ Man behøver ikke benytte startknapp­en, når man har komfortnøg­le. Her starter bilen automatisk, når man saetter sig ind.
▶ Man behøver ikke benytte startknapp­en, når man har komfortnøg­le. Her starter bilen automatisk, når man saetter sig ind.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark