Bil Magasinet (Denmark)

MPV’EN ruller videre hos Ford

-

Ford giver dig ikke mange valg, hvis du er på udkig efter en stor MPV til familien – nej, ikke alt er forvandlet til SUV’ER og crossovers endnu. Står der Smax på din dosmersedd­el, er der bare én diesel i to effekttrin samt en konvention­el hybrid med benzinmoto­r og uden mulighed for opladning via kabel at tage stilling til.

I BM2106 testede vi dieselvari­anten med 190 hk – denne måned er det hybriden af den selvoplade­lige type uden kabel, der står for skud.

Drivlinen deler familiebil­en med den populaere Kuga – dog ikke fra den populaere og bedst saelgende opladnings­hybrid. Det er pudsigt, at Kuga findes som både opladnings­hybrid og konvention­el hybrid, når det er ikke tilfaeldet for Smax. ▲

St-line giver blandt andet 18” alufaelge, røde bremsecali­pre, en saenket undervogn og bodykit.

Benzinmoto­ren i Smax hybrid kører uden trykladnin­g og er på 2,5 liter. Den yder 152 hk og med elassistan­ce skubbes den samlede systemydel­se op på

190 hk. Til at fordele kraefterne arbejder en trinløs Cvtgearkas­se, der heldigvis i mange køresituat­ioner ikke føles langt fra en konvention­el automatgea­rkasse med momentomfo­rmer.

Hybridsyst­emet virker kvikt og ikke så sløvt og slapt, som man kunne frygte. En anden force ved systemet, der har et mindre batteri end opladnings­hybrider, er den rimeligt lave vaegt på 1.902 kg, der står godt til Smax’s køreglade natur.

Forbruget er selvsagt ikke på niveau med biler, der har ladestik i siden – men under en uges test kørte vi lige under 15 km/l, hvilket er snublende taet på det opgivede forbrug fra producente­ns side.

Smax fås med Titanium eller STLineudst­yr. Prisforske­llen er 49.950 kr., og man kan stille spørgsmål ved, om en bil af Smax’s type har godt af “sportsunde­rvogn”?

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark