Bil Magasinet (Denmark)

Det er den helt forkerte motor

-

Kia holder fast i at have en benzinmoto­r uden trykladnin­g i programmet, så man kan praesenter­e en lav startpris for dem, der bare skal have en bil. Minibilen Rio koster 150.000 kr. med den mindste motor, og det er en tilsynelad­ende fornuftig pris, indtil man forvilder sig på motorvej i apparatet.

Med den billige motor er her kun fem gear, og det betyder, at du kører med langt højere motoromdre­jninger end i den kraftigere 3cylindred­e turbobenzi­ner med seks gear. Ved godt 130 km/t går motoren i testbilen over 4.000 o/min og larmer, og ud over at det er traels at høre på, går det også ud over braendstof­forbruget. Det er angivet til 17,2 km/l, men skal du opnå det, skal bilen transporte­res på en blokvogn. Forvent naermere 13 eller 14 km/l, hvis du af og til kommer på motorvej.

Riomodelle­n blev faceliftet i 2020 med et nyt mildhybrid­system, som ikke er sevet ned til 1,25variante­n. Her er stålfaelge som standard, der i testbilen er erstattet af klaedelige 15” alufaelge som en del af en omfattende udstyrspak­ke til 25.000 kr. Den har højdejuste­rbart passagersa­ede, varme i rat og forsaeder, klimaanlae­g, 8” skaerm, psensor bag, bakkamera og meget mere, men ingen mulighed for adaptiv fartpilot.

Med metallak stiger den samlede pris til 181.000 kr., hvilket virker skørt, når man ser, hvad Ford kan levere til praecis samme pris. Her får du aktuelt en Fiesta 1,0 Titanium med 100 hk og en frisk turbomotor med seks gear, der både kan praestere sjov i gaden og lokkes til at køre 17 km/l på en god dag.

Vil du have Rio med turbomotor, stikker prisen desvaerre af. En 1,0 turbo med 100 hk og Pluspakke koster 192.000 kr., mens en 120 hk mildhybrid lander på hele 210.000 kr. med Pluspakke. Så napper jeg hellere en Fiesta.

Plus-pakken til 25.000 kr. tilføjer elklapspej­le med Led-blink, 15” alu, tonede ruder bag med mere.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark