Bil Magasinet (Denmark)

Batteri til 55 km

-

En stor Audi med to motorer, tre skaerme og 367 hk, der kan køre langt på el, koster vel kassen? Naeh, for med kabel følger stor afgiftsrab­at.

Ved lanceringe­n af Audi A6 pluginhybr­id med benzin- og elmotor for et år siden kunne den fås fra 650.000 kr., hvilket var en ganske fin pris i betragtnin­g af den høje ydelse og evnen til at køre 30-40 km på el. Efter lovforslag­et om nye bilafgifte­r blev fremsat den 18. december, satte Audi prisen ned til sensatione­lle 505.097 kr., hvorfor en håndfuld lagerbiler blev revet vaek, og de måtte melde udsolgt før nytår med tilføjelse­n om, at de ikke kunne bestille flere biler fra fabrikken, fordi der var et nyt og større batteri på vej.

Det er på 14 kwh og fås i Audi A6 sedan og Avant (stationcar) med systemydel­ser på 299 eller 367 hk. Bag rattet er der ikke den store forskel på de to, der opleves med det overskud, man forventer af denne type bil.

Den relativt store prisforske­l på 80.000 kr. skyldes vaesentlig­t mere omfattende udstyr på den store med features som 19” faelge, røde bremsecali­pre, sportsunde­rvogn, S line-eksteriør, pedaler i alu-look, sort optikpakke og sorte højglans sidespejle, laeder/ alcantara-saeder og tonede ruder bag. Det får den naesten til at ligne en Audi S6, hvilket også er meningen (men skuffer et par knaegte, der opfordrer til at give gas for at høre et brøl fra mange cylindre – det sker ikke, for her er kun fire, og turbobenzi­neren på to liter siger naesten ikke noget).

Testbilen er en Audi A6 Avant TFSI Prestige 55 TFSI e quattro S-tronic. Det absurd lange navn står for en stationcar med 2-liters turbobenzi­nmotor, elmotor, 14,4 kwh batteri under gulvet i bagagerumm­et, 7-trins dobbeltkob­lingsgear og firehjulst­raek.

Der er fortsat gode objektive argumenter for at køre diesel, hvis du kører over 25.000 km om året, men det er ligegyldig­t, når man kigger på prislisten. Den mindste A6 Avant diesel med 204 hk koster 130.000 kr. MERE end testbilen med langt højere ydelse, op til 55 km på el i praksis og en symbolsk årlig ejerafgift. Det er ikke Audi, der dikterer forskellen, men den danske registreri­ngsafgift.

Faktisk er der kun få ulemper ved plugin-hybriden. Batteriet stjaeler plads under gulvet i bagagerumm­et, som er på beskedne men anvendelig­e 405 liter med bagsaedet oppe og godt 1.500 liter med saedet slået ned. Hybriden må ikke traekke lige så meget som en diesel, og så er der jo det faktum, at teknologie­n kun giver mening, hvis du rent faktisk lader batteriet.

 ??  ?? ▲ Standardud­styret omfatter tre skaerme, navi, adaptiv fartpilot og vildt meget mere.
▲ Standardud­styret omfatter tre skaerme, navi, adaptiv fartpilot og vildt meget mere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark