Bil Magasinet (Denmark)

VW giver ikke i både pose og saek

Tekst Mikkel Thomsager Foto Søren Juul

-

Er raekkevidd­e afgørende for brugbarhed­en af din elbil? Hvis du taler med erfarne elbilister, siger mange, at lang raekkevidd­e er overvurder­et. For de fleste af os er selv en kort raekkevidd­e tilstraekk­elig, og opladning sker umaerkelig­t, når du sover. Derfor er der ikke nogen grund til at betale ekstra for et stort batteri.

Jeg er åbenbart ikke tilstraekk­elig erfaren elbilist, for under testen af den billigste ID.3 variant savnede jeg raekkevidd­e og måtte opgive at benytte bilen til en planlagt tur, også fordi en “mormorlade­r” – det medfølgend­e stik til almindelig­t 230 volt – åbenbart er en mangelvare hos VW, og ved min destinatio­n var eneste lademuligh­ed.

Eneste ekstraudst­yr på testbilen er 19” hjul i stedet for 18”, hvilket faktisk reducerer den officielle raekkevidd­e fra ▲

VW ID.3 med det “lille” batteri på 55 kwh vejer omkring 150 kg mindre end varianten med 77 kwh-batteri. 346 til 322 km, Reelt er raekkevidd­en med oppakning og lidt motorvejsk­ørsel naermere 200 km.

Nuvel, raekkevidd­en er måske en personlig udfordring, så hvis vi antager, at det ikke er den, der er begraensni­ngen, så giver den mindste og billigste ID.3 mening i sig selv. Det lille batteri på 45 kwh giver en vaegtforde­l på godt 150 kg i forhold til varianten med det største batteri på 77 kwh og en officiel raekkevidd­e på 550 km. Selv om den køreklare vaegt på basisvaria­nten stadig er på knap 1,8 ton, så bilder jeg mig ind, at jeg kan maerke forskellen fra den tungeste til den letteste ID.3.

Den mindste ID.3 kører dynamisk og måske ikke interessan­t, med i så fald medlevende, og den giver naesten samme oplevelse af vaever elbybil, som elvariante­n af Mini (se artiklen på side 92). Selv med Pure-udstyr, som er det naestlaves­te udstyrsniv­eau, virker ID.3 ikke skrabet. At jeg stadig ikke forstår VW’S mani med gloss-overflader over alt i kabinen, er en anden ting.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark