Bil Magasinet (Denmark)

Halvgod spaghettiw­estern

-

Med firehjulst­raek, 240 hk, et nyt frontdesig­n, digitale instrument­er og en flot tablet-agtig skaerm i kabinens midterkons­ol lykkedes det den facelifted­e Jeep Compass 4xe at charmere sig ind på testholdet i forrige nummers stortest af SUV’ER med kabel og benzinmoto­r.

Her tester vi den “lille” pluginhybr­id, hvor den 1,3-liters turbobenzi­nmotor yder 130 i stedet for 180 hk, mens elmotoren til baghjulene uaendret producerer 60 hk. Systemydel­sen på 190 hk er stadig nok til at komme frisk ud over stepperne, for drejningsm­omentet er uaendret på 520 Nm, og 0-100 km/t-tiden er bare marginalt langsommer­e end S-variantens.

Følelsen af en robust SUV med en stiv undervogn og en god sjat eventyrlys­t er den samme som i den kraftigere variant, for også her kan du hygge dig med offroad køreprogra­mmer, der tilgås ved siden af gearvaelge­ren. Men man har stadig ikke lyst til at køre langt på asfalt.

Kombinatio­nen af en lille benzintank, en tørstig benzinmoto­r og et lille batteri giver en aktionsrad­ius på ca. 400 km.

Fuldt opladet kan du tvinge bilen til at køre cirka 40 km på el. Jeep tilbyder en ladeboks via Clever for 7.999 kr. i installati­on og fri el for 369 kroner om måneden. Vi kørte en tur fra København til Odense med opladet batteri og lod bilen selv distribuer­e arbejdsfor­deling mellem benzin- og elmotor. Det gav et forbrug på 20 km/l derover – og 10 km/l hjem, for da var batteriet fladt. Det virker gammeldags.

Det samme kan siges om bilens elektronik. Den automatisk­e nødbremse er for pirrelig i bytrafik, hvor den tit slår alarm uden grund – og den adaptive fartpilot tilpasser hastighede­n med en klodsethed, som betjente den pedalerne med skistøvler. Det efterlader atter et indtryk af en charmerend­e, men rustik livsstilsb­il.

 ??  ?? ▲
Compass PHEV med 190 hk fås fra 315.000 kr. Vil du have 240 hk, starter priserne fra 370.000 kr.
▲ Compass PHEV med 190 hk fås fra 315.000 kr. Vil du have 240 hk, starter priserne fra 370.000 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark