Bil Magasinet (Denmark)

MASERATI QUATTROPOR­TE

Omg.tid 1:13,2 Pris 1.989.000 kr. Ydelse 450 hk Pris pr. hk 4.420 kr. Kg pr. hk 4,1 kg Topfart 285 km/t 0-100 km/t 4,6 sek.

-

Jaguar F-type P450 er en sportsvogn af den gamle skole. Kabinen er trang, og selv om englaender­ne har stjålet idéer fra blandt andre Mercedes med saedebetje­ning på dørsiden, kan den baghjulstr­ukne coupé ikke løbe fra, at pladsen bag rattet ikke føles topmoderne.

Heldigvis er der flere ting, der er lette at blive begejstret over ved “de gode gamle dage”. Ude foran arbejder en V8-motor med Roots-kompressor, der sender 450 hk og 580 Nm til bagakslen. Lyden fra kraftvaerk­et er desvaerre overrasken­de daempet, og det traekker lidt af glansen ved glaeden ved at køre V8-sportsvogn.

Kaster man et blik i bakspejlet, bliver man mødt af en fed detalje. En aktiv haekvinge med Jaguar’s logo dukker op og er synlig gennem bagruden – at den egentlig ikke er køn, når bilen betragtes udefra, er en anden historie.

Ude på banen opfører F-type sig noget skiftende. Egentlig er balancen og indstyring­en fin, ligesom sportsvogn­en er elegant følsom på vaegtforsk­ydning. Men blandt andet takket vaere et invalidere­nde restriktiv­t Esc-system føles F-type amputeret... lige indtil du slår al elektronis­k hjaelp fra, og den bliver for brovtende og mangler finesse.

 ??  ?? ▲
Skal der holde en Jaguar F-type i din garage, kan du vaelge mellem fire eller otte cylindre – V6-motoren er udgået.
▲ Skal der holde en Jaguar F-type i din garage, kan du vaelge mellem fire eller otte cylindre – V6-motoren er udgået.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark