Bil Magasinet (Denmark)

HYUNDAI SANTA FE

Den velkørende XE sedan har fået ny digital kabine og et effektivt system til at modvirke støj.

-

Jaguar XE debuterede i 2015 som en konkurrent til BMW 3-serie. Med baghjulstr­aek og en balance, der er lige så vellykket som 3-serien, blev den en lille succes herhjemme som firmabil for dem, der gerne vil have noget andet end de kendte tyskere uden at gå på kompromis med køreopleve­lsen.

Den velformede sedan har nu fået en større opdatering med samme digitale kabine og skaerme som i F-pace, og med et effektivt system til reducering af vind- og motorstøj, hvor bilens computer sender “støj” ud i samme frekvens for at udligne og neutralise­re det. På motorsiden er her en ny 4-cylindret mild-hybrid turbodiese­l på 2,0 liter, der er koblet til et 48V-elsystem. Det tillader standsning af motoren ved lav belastning og fungerer fint; drivlinen giver en 0-100-tid på 7,3 sek. og kører op til 20,8 km/l – det gør bilen tiltalende.

Den opdaterede XE fås kun som mild-hybrid og ikke som plugin-hybrid. Det stiller den skakmat over for konkurrent­en fra BMW, der fås som opladnings­hybrid med langt kraftigere drivline og mulighed for over 60 km på el – til en lavere pris. Det gør det ikke bedre, at en selvfølgel­ig detalje som adaptiv fartpilot er ekstraudst­yr i en pakke til 37.000 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark