Bil Magasinet (Denmark)

FORD MUSTANG GT500

-

GT500 ligner nok en Ford Mustang, men kører helt og aldeles anderledes... hvilket er med til at forklare en top 4-placering til Handling Day. Flere forhold er dog intakte og aerkeameri­kanske. Du gaetter derfor rigtigt, hvis du laegger penge på, at bilen med slangelogo­et har en V8-motor under hjelmen, der sender de monstrøse kraefter til baghjulene. Hvad du måske ikke havde regnet med, er, at GT500 er feltets mest kraftfulde bil i år – med 771 hk og 847 Nm takket vaere en V8’er på 5,2 liter med en Eaton-kompressor med et volumen på 2,65 liter står ikke engang Mclaren 765LT tidligt nok op, før Mustang’en er ude af fjerene.

Shelby GT500 har fået flere opgraderin­ger i undervogne­n, der hjaelper den til at begå sig på en bane. Ford’s adaptive støddaempe­rsystem kaldet Magneride er heldigvis ikke sløjfet – det er det, som sikrer, at du ikke mister en plombe, når du “klipper” en curbkant på racerbanen. Og tro os, det kommer du til i starten – for Shelby GT500 styrer og drejer langt mere praecist, hurtigt og fladt, end man forventer, når øjnene betragter Mustang-karrosseri­et med diverse udbygninge­r, indsugning­er og kølekanale­r.

På én og samme tid føles den pumpede amerikaner­bil voldsom og delikat. Voldsom takket vaere de enorme kraefter men samtidig delikat, da undervogne­n er strammet op i en grad, hvor den ikke halser efter men føles matchet til den bomstaerke V8’er. Denne har, som amerikaner­ne foretraekk­er det, “cross plane”-krumtap med 90 grader mellem hver krumtapsøl­e, hvor stemplerne­s plejlstaen­ger er monteret. Det giver en gurglende og naermest bøvsende tomgang, ligesom det er lettere at få et højt moment ud af en V8 med cross plane frem for flat plane-krumtap med 180 grader mellem sølerne.

 ??  ??
 ??  ?? ▲
Haekvingen bagpå har Gurney-laebe. GT500 kan også fås med en Gt4-inspireret haekvinge.
▲ Haekvingen bagpå har Gurney-laebe. GT500 kan også fås med en Gt4-inspireret haekvinge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark