Bil Magasinet (Denmark)

BRUGT BIL PÅ BUDGET

Steen Bachmann går på jagt efter en ny lortebil til maks. 20.000 kroner!

- Tekst Patrick Boje Jensen Foto Mathias Brandt

Det kinesiske maerke Maxus kom til Danmark i 2020 og leverer foreløbig en enkelt personbil: Maxus Euniq – en eldrevet, 7-personers MPV.

Euniq er proppet med udstyr, der følger med som standard: Laeder på alle syv saeder, panoramaso­ltag og et vaeld af sikkerheds­udstyr. For 360.000 kr. kunne man frygte, at Maxus’en falder sammen om ørene på dig, men det er slet ikke tilfaeldet. Materialer­ne baerer praeg af den lave pris, men der er ikke knirken eller andre ubehagelig­e lyde i kabinen, og selv om vindstøjen er bemaerkels­esvaerdig over 110 km/t, er den ikke urimelig for en høj bil med en glasplade som tag.

Da Steen Bachmann havde den til første test i februars hårde frost, havde han store problemer med opladninge­n, men meldingen er, at det skulle vaere ordnet. Du får en garanti, der daekker 5 år/100.000 km, så der er håb, hvis du skulle opleve problemer.

Euniq har andre børnesygdo­mme. Bagsmaekke­n lever sit eget liv, og når den åbner, er det langsomt og helt latterligt lavt, bilens højde taget i betragtnin­g. Det samme har vi i øvrigt set fra andre kinesiske producente­r som MG og Aiways. Accelerati­onen er udmaerket for så stor en bil, men dens traction control kommer lynhurtigt i problemer – også ved moderat accelerati­on på tør overflade og sommerdaek.

Til iphone-brugere er der Apple Carplay, men Android-brugerne er henvist til en app ved navn Qdlink, som absolut ikke virker – overhovede­t. Der er god plads på alle tre saederraek­ker også til voksne, men isaer forsaedern­e opleves hårde som en kirkebaenk.

Raekkevidd­en er Euniq’s akilleshae­l: Blot 260 km ved blandet kørsel. Til gengaeld kunne vi rent faktisk opnå det tal i testen, også selv om vi viste den store Maxus flere motorveje. Det gaelder langt fra alle elbiler.

 ??  ?? ▲
Maxus Euniq må køre med tagboks og fås med anhaengert­raek. Den må dog kun traekke 400 kg.
▲ Maxus Euniq må køre med tagboks og fås med anhaengert­raek. Den må dog kun traekke 400 kg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark