Bil Magasinet (Denmark)

SAER ASTON MARTIN

Vi skruer tiden tilbage til 1986, hvor italienske Zagato fortolkede Aston Martin Vantage V8.

- Tekst Mikkel Thomsager foto A. Hansen

Sommeren var perfekt til en åben bil, og den åbne BMW 135i, som jeg importered­e fra Tyskland i april, kvitterede ved at levere alle de køreopleve­lser, jeg havde håbet på. Den var med fra vest til øst og retur i Danmark flere gange, og takket vaere fremragend­e ferievejr i juli kørte jeg flere kilometer med taget nede end oppe.

Det har hidtil vaeret – naesten – problemfri­t. Motoren har ikke slået et slag forkert, og jeg nyder det hver gang, jeg starter den kold, hvor den brummer lidt ekstra de første 30 sekunder. Bilen føles tung som en sportsvogn at betjene: Koblingen er tung, styretøjet er tungt, gearskifte­t er tungt (men praecist). Men motoren haenger faktisk lidt i omdrejning­erne, når man slipper speederen, hvilket traekker lidt ned i den sportslige oplevelse.

Officielt går den 11,6 km på literen. På de laengere ture har den ligget lige over 11 km/l og til hverdag, hvor det mest er kortere ture, er den under 10 km/l.

Alt fungerer fint. Ikke mindst taget, der kører op og ned også fra fjernbetje­ningen. Min BMW har dog to fejl, som jeg pusler med. Den ene er den korte antenne, hvor gevindet i holderen er knaekket. Jeg antager, der skal en ny holder på.

Den anden fejl er lidt mere problemati­sk. Isaer venstre forsaede kan ikke vippes tilbage, når det har vaeret vippet frem. Jeg kan se på nettet, at det er en kendt fejl på modellen, men jeg kan ikke finde en løsning på den. Højre forsaede har tendens til at gøre det samme, men endnu fungerer det. Jeg forudser dog, at jeg skal have fundet en løsning.

 ??  ?? Højre forsaede kan vippes, men der lyder et knaek, når det laenes tilbage igen. I venstre side, kraever det mere vold.
Højre forsaede kan vippes, men der lyder et knaek, når det laenes tilbage igen. I venstre side, kraever det mere vold.
 ??  ?? Normalt er det selve antennen, der knaekker, men her er gevindet ødelagt.
Normalt er det selve antennen, der knaekker, men her er gevindet ødelagt.
 ??  ?? Vippeprobl­emet kan spores til laenets lås, men jeg har ikke fundet en løsning.
Vippeprobl­emet kan spores til laenets lås, men jeg har ikke fundet en løsning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark