Bil Magasinet (Denmark)

30 år senere

Vi er laesernes blad – uanset om vi skriver om fossildrev­ne biler, flyvende biler eller elbiler.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør

I den berømte fremtidsfi­lm “Metropolis” fra 1927 kigger man ind i år 2000 og ser taet pakkede byer med forbundne højhuse og lukkede trafikorri­dorer højt oppe i luften, hvor små flyvemaski­ner gør det ud for personlig transport. Sådan blev det ikke. Faktisk har bilen som transportm­iddel vaeret et relativt statisk stykke mekanik, som har udviklet sig meget, men inden for en snaever ramme.

Netop nu sidder du med Bil Magasinet oktober 2021, hvilket er praecis 30 år efter, det første nummer af magasinet udkom i oktober 1991. Dengang spekulered­e vi ikke i, om biler kunne flyve 30 år senere. Vi havde rigeligt at gøre med de biler, vi ventede på inden for de kommende seks måneder. Men selv hvis vi havde givet os i lag med spådomme flere årtier frem, havde vi naeppe ramt plet i forhold til de danske bilbillede.

Måske netop derfor er målet for Bil Magasinet praecis det samme: Som det første nummer skal også det nummer, du sidder med nu, afspejle det aktuelle billede for en dansk bilentusia­st lige nu – i oktober 2021.

Ikke desto mindre forandrer bilentusia­stens billede sig voldsomt lige nu. Det relativt statiske stykke mekanik er ved at blive afløst af mange nye former for biler. Vi skriver stadigt mere om elbiler, fordi det er dem, der kommer mange nu af inden for de naeste seks måneder – praecis som vi gjorde med de biler, vi skrev om i oktober 1991.

Flyvende privatbile­r som massetrans­port i korridorer højt over byerne har vi ikke endnu. Det kan godt vaere, at forbraendi­ngsmotoren er under pres, og at der bliver faerre fossildrev­ne biler inden for de naeste seks måneder, men ønsket om adgang til et personligt transportm­iddel – og gerne et interessan­t et af slagsen – er bestemt ikke blevet mindre med tiden.

 ??  ?? Bil Magasinet 2110 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer udkommer den 14. oktober.
Bil Magasinet 2110 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer udkommer den 14. oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark