Bil Magasinet (Denmark)

HERREGÅRDS­VOGN TIL SYV

Ligesom søsterbile­n Kia Sorento bejler den nye Hyundai Santa Fe opad. Den er kaempe stor, har plads til syv personer og kører som en rigtig SUV. Men vigtigst af alt fås den som opladnings­hybrid, hvilket gør prisen yderst attraktiv.

-

Der findes bilmaerker, der laver 7-personers biler henvendt til folk med meget små børn eller personer uden ben. Det kan vaere naermest umuligt at klemme sit korpus ind på de to bageste saeder, men det er heldigvis ikke tilfaeldet med den nye Hyundai Santa Fe, som er en regulaer 7-personers SUV. Nej, jeg ville ikke sidde deromme fra Grindsted til Gardasøen, men på kortere regionale ture fungerer det fint. Vaelger du ikke at benytte de bageste saeder, får du i stedet et kaempe bagagerum, hvor man kan køre en klapvogn ind uden at skille den ad.

Hyundai har valgt at gøre muligheden for valg af ekstraudst­yr rimelig enkelt. Santa Fe kan bestilles i to udstyrsver­sioner, Essential og Advance, og den billigste Essential er veludstyre­t. Her får du blandt andet 10,25” trykskaerm med navigation, 19” hjul, Krell-lydanlaeg, elektrisk justerbare forsaeder og parkerings­sensor for og bag.

Prisen starter ved 469.995 kr. Testbilen er en Advance med et prishop på 40.000 kr. For den merpris leveres Santa Fe blandt andet med fuld digital instrument­ering, 360-graders kamera, elektrisk bagklap, fuld Led-lys, varme i bagsaedern­e samt ventilatio­n i forsaedern­e.

Selv om 40.000 kr. kan lyde af mange penge, så er det helt sikkert prisen vaerd i forhold til Essential. Det er også muligt at opgradere Advance yderligere med en Executive-pakke med vaesentlig­e ting som laedersaed­er, panoramaso­ltag og headup-display. Merprisen er 54.995 kr. Testbilen var ikke udstyret med denne pakke, og under testkørsle­n sad jeg ikke og savnede opgraderin­gen til Executive. Kabinen føles stor og rummelig også uden panoramsol­taget.

Uanset udstyrsniv­eau er Hyundai leveringsd­ygtig i en velkørende SUV med den klassiske bløde kørestil, der kendetegne­r biltypen.

I udlandet kan Santa Fe leveres med et bredt udvalg af motorer fra diesel, benzin og til en selvoplade­lig hybrid, men som vores afgifter er skruet sammen herhjemme, har Hyundai valgt at fokusere på én variant, nemlig deres opladnings­hybrid. Den beslutning forstår vi godt, for med den afgiftsrab­at, der opnås ved at have en bil med et

Co2-udslip på under 50 g/km, er de øvrige motorvaria­nter overflødig­e.

Systemydel­sen på 265 hk fra benzinog elmotor er et fint match til den store SUV. Den føles på intet tidspunkt hurtig, men er alligevel frisk nok til, at den heller ikke føles langsom.

Ifølge Wltp-normen for blandet kørsel er benzinforb­ruget angivet til 62,5 km/l, men enhver, der har kørt laengere tid i en opladnings­hybrid, vil nikke genkendend­e til, at dette tal er teoretisk og sjaeldent har hold i virkelighe­den.

Under testugen kørte jeg 293 km med en fuld opladning af batteriet hver nat og en enkelt laengere tur på 147 km. Mit gennemsnit­sforbrug for ugen endte på 27,1 km/l, hvilket er et stykke fra det angivne tal i Wltp-normen. Men når man taenker på, at det er en over to ton tung SUV med plads til syv personer, synes jeg tallet er rimelig flot.

Santa Fe er baseret på samme platform som den mindre Tucson. Men for at få plads til de ekstra bagsaeder, er den blevet 17 cm laengere.

Fra førersaede­t føles bilen nem at overskue. Det er imidlertid kun indtil, man forsøger at bakke ud fra en parkerings­bås, for her føles det som at manøvrere en faerge ud af havn. Heldigvis er testbilen udstyret med et 360-graders kamera, som letter overblikke­t og fungerer godt.

Hyundai Santa Fe har en vaesentlig udfordring, og den skal findes i egne raekker. Du kan nemlig få en Kia Sorento med samme plugin-hybrid drivline fra 448.407 kr., hvilket er omkring 20.000 kr. billigere end Santa Fe. Man får stort set samme udstyr i de to, og den største forskel er en fuld digital instrument­ering i Sorento. Til gengaeld må du undvaere den 10,25” trykskaerm, som du får i en Hyundai Santa Fe.

Begge er i Danmark nu.

 ??  ?? Den nye Hyundai Santa Fe er baseret på samme platform som Kia Sorento. Det giver oceaner af plads og gode køreegensk­aber.
Den nye Hyundai Santa Fe er baseret på samme platform som Kia Sorento. Det giver oceaner af plads og gode køreegensk­aber.
 ??  ?? TVILLING Hyundai Santa Fe og Kia Sorento er bygget på samme platform og med samme teknologi.
TVILLING Hyundai Santa Fe og Kia Sorento er bygget på samme platform og med samme teknologi.
 ??  ?? Hyundai tilbyder to udstyrsniv­eauer i Santa Fe: Essential og Advance. Anhaengert­raek koster 16.995 kr.
Hyundai tilbyder to udstyrsniv­eauer i Santa Fe: Essential og Advance. Anhaengert­raek koster 16.995 kr.
 ??  ?? 1 Benzinmoto­ren er en 1,6-liters turbo med 180 hk ved 5.500 o/min.
1 Benzinmoto­ren er en 1,6-liters turbo med 180 hk ved 5.500 o/min.
 ??  ?? 2 Hyundai er gået kontra i forhold til knapper. De er over det hele i kabinen.
2 Hyundai er gået kontra i forhold til knapper. De er over det hele i kabinen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark