Bil Magasinet (Denmark)

“Seneste aftapning af Porsche 911 GT3 kører direkte i hjertekule­n på den danske del af juryen”

-

Sidste år var en Porsche 718 Cayman GT4 med til Handling Day. Siden da er der blevet mulighed for at spec’e den tyske centermoto­rsportsvog­nmede n dobbelt koblingsge­arkasse–P D K.

Ja, vi er godt klar over, at puritanere korser sig ved tanken og allerede nu er i faerd med at taste #Savetheman­uals ind på et socialt medie. Traek vejret – Porsche har naturligvi­s hverken kastet køreglaede eller førerinter­aktion over skulderen.

Undermaksi­malacceler­ation kan dobbelt koblingsge­arkassen med syv trin få Cayman GT4 til 100 km/t fire tiendedele hurtigere, end du selv kan gøre det med tre pedaler og en gearstang i højre hånd. Topfarten er med Pdkgearkas­sen barberet ned til 302 km/t, så på Autobahn må du se dig overhalet med to km/t af samme bil med manuelt gear.

Handling Day foregår som bekendt ikke på Autobahn men på lukket baneasfalt, og her har Pdkgearkas­sen en stor fordel. Med skiftepale­r bag rattet kan begge haender udelukkend­e koncentrer­e sig om indstyring, mens fødderne kun skal taenke på gas og bremse. Det gør GT4 PDK til en fokuseret køreopleve­lse, hvor man med fordel kan øve sig på bremsetekn­ik med venstre fod. Porsche Cayman og den åbne søsterbil Boxster har altid gjort det godt her på Knutstorp.

 ??  ?? Med mindre at “taenke” på og forholde sig til, er GT4 med Pdk-gear lettere at presse på en bane end én med manuel gearkasse.
Med mindre at “taenke” på og forholde sig til, er GT4 med Pdk-gear lettere at presse på en bane end én med manuel gearkasse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark