Bil Magasinet (Denmark)

“Man skal holde Agile SCX i kort snor – men så er den til gengaeld også skalpelska­rp, hylende sjov og ubarmhjert­ig hurtig.”

-

Glem lige for et øjeblik, at Agile SCX er noget så sjaeldent som en danskprodu­ceret sportsvogn. For de naeste mange linjers lovprisnin­g har intet med nationalfø­lelser at gøre – se bare på side 69, hvor mange point vores svenske broderfolk belønner raceren fra Vamdrup med.

Agile SCX er lige så rå, som den tager sig ud. Komfort er der intet af, men køreglaede leverer den i spandevis. Umiddelbar­t bag bilens to eneste (og stenhårde) saeder ligger en 1,6-liters Ford Ecoboost-motor. Effekten kan tunes til 225 hk eller 275 hk alt efter ønske til den utroligt lette sportsvogn, der har en tørvaegt på 580 kg.

Testbilen ved Handling Day er et rullende projekt og yder derfor cirka 300 hk og 378 Nm. Den udstøder verdens største suk fra motorens turbo. Accelerati­onen er knusende, og motoren snurrer op i omdrejning­er, som vejede dens svinghjul S det samme som en sodavandsk­apsel. Gearkassen har seks fremadgåen­de trin, venligst udlånt fra Ford Fiesta ST, og henover rattet sidder en lysbjaelke, der med dioder viser, hvornår naeste gear skal findes.

Ved nedskift priser man sig lykkelig for de taetsidden­de pedaler, for mellemgas er essentielt. Ved kraftig motorbrems­eel lerbrug af stålbremse­skiverne med aluminiums c ali pre løfter bilensbag endesigt ydeligt, hvilke terme d til at fjerne grebet ved bagdaekken­e på bilen med en akselafsta­nd på 2,3 meter. SCX kan blive livlig på kommando, og selv om undervogne­n med dobbelte triangler og justérbare Kw-støddaempe­re er yderst kommunikat­iv, skal man holde SCX i kort snor – men så er den til gengaeld også skalpelska­rp, hylende sjov og ubarmhjert­ig hurtig.

 ??  ??
 ??  ?? ▲
Agile SCX er bygget op omkring et monocoque i kulfiber. De få karrosseri­dele er i samme letvaegtsm­ateriale.
▲ Agile SCX er bygget op omkring et monocoque i kulfiber. De få karrosseri­dele er i samme letvaegtsm­ateriale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark