Bil Magasinet (Denmark)

Et jubilaeum skal naturligvi­s markeres og fejres på behørig vis.

-

Porsche har fejret Boxster-modellens 25- års fødselsdag med denne jubi l ae u ms behandling a fi forvejen kendt mekanik fra Zuffenhaus­en.

Udgangspun­ktet for den rappe roadster er en 718 Boxster GTS 4,0, der i øvrigt deler sin sugemotor med Gt4-modellen – omend med 20 hk faerre. Her får du “bare” 400 hk og et drejningsm­oment på 420 Nm som i en GT4 med manuelt gear.

Ligesom det er tilfaeldet med Cayman GT4, kan 25-års udgaven bestilles med enten manuelt gear eller P d k-dobbelt koblingsge­arkasse.

Testbilen på Ring Knutstorp var udstyret med 6-trins manuel gearkasse, hvilket var en kaerkommen lejlighed til at få repeteret, at Porsche’s automatisk­e mellemgass­ystem, der sørger for at matche motorens omdrejning­er ved nedgearing­er, fortsat er det bedste på markedet.

Det er reelt en 718 Boxster GTS 4.0 tilsat røde saeder og to-tonede faelge. Sammenlign­et med en Cayman GT4 savner vi den sidste skarphed og praecision. Det er mest tydeligt på småjusteri­nger på rat og pedaler, og i en direkte sammenlign­ing tilbyder Boxster 25-års-udgaven ikke samme maengde af feedback – og nej, det kan ikke tilskrives bilens åbne konstrukti­on.

 ??  ?? ▲
Porsche har annonceret, at der skal bygges 1.250 eksemplare­r af den saerlige jubilaeums-boxster.
▲ Porsche har annonceret, at der skal bygges 1.250 eksemplare­r af den saerlige jubilaeums-boxster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark