Bil Magasinet (Denmark)

“Du kan også slå ESC helt fra og køre sidelaens, så det ryger. M3’eren laegger smidigt bagenden ud, som kørte den på kuglelejer”

-

Forventnin­gerne er store til sjette generation af M-afdelingen­s kronjuvel, men på papiret kommer den skidt fra start: Den har taget på, den kontante 7-trins M DCT gearkasse er afløst af en 8-trins automatgea­rkasse, og vi skal stadig have tid til at forlige os med baeverfjae­set.

Skepsis forvandles hurtigt til brede smil i pitten, for M3’eren besidder lige praecis de kvaliteter, som fans af de bay eri skekøremas­kiner efterlyser. D enersports­vogns hurtig og kører lige op med Aston Martin Vantage målt på stopuret. Du sidder virkelig godt positioner­et bag rattet og betjener et udsøgt praecist styretøj, hvor understyri­ng aldrig er på menuen, mens det stive chassis holder dig løbende orienteret om bilens greb med et live feed op gennem saedehynde­n.

Den muskuløse raekkemoto­r med biturbo har et voldsomt drejningsm­oment naermest fra bunden og traekker som en gal til 7.200 o/min, så vaegten på 1,8 ton føles af mindre. Maskinen arbejder sammen med en smidig automatgea­rkasse, der kan indstilles til at skifte tilpas aggressivt, og et kløgtigt differenti­ale, der pumper kraefterne i asfalten med en praecision og forudsigel­ighed, så du kan balancere bilen gennem sving med en forførende lille overstyrin­g. Du kan også slå ESC helt fra og køre sidelaens, så det ryger. M3’eren laegger smidigt bagenden ud, som kørte den på kuglelejer. Her er tilmed en assistent, der bedømmer dine drifts og guider dig til at blive bedre på banen. Og ja, du kan også bestille din M3 med manuelt gear, men kun i en ikke-competitio­n variant med 480 hk.

 ??  ?? Designet deler vandene, men det gør køregenska­berne ikke. Med en M Driver’s Package løber M3 290 km/t på toppen.
Designet deler vandene, men det gør køregenska­berne ikke. Med en M Driver’s Package løber M3 290 km/t på toppen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark