Bil Magasinet (Denmark)

HANDLING DAY 2021

-

Vantage Coupé var en øjenåbner ved Handling

Day forrige år – i år deltager den åbne Vantage Roadster. Drivlinen er en Mercedes-amg-konstruere­t V8 med biturbo, 510 hk og 685 Nm, mens en automatgea­rkasse sender de tyske overarme til den britiske sportsvogn­s bagdaek.

Sammenlign­et med den lukkede coupé vejer den åbne Roadster 60 kg ekstra. For at gøre op med den ekstra vaegt og det manglende faste tag, der bidrager til vridningss­tabilitete­n, er samtlige af bilens køreprogra­mmer og ikke mindst de bageste, adaptive støddaempe­re opdateret og justeret til den øgede vaegt – og ikke mindst placeringe­n af de ekstra kilogram.

Man savner da heller ikke dynamiske egenskaber, når den åbne Vantage vrides rundt på Ring Knutstorps kuperede asfalt. Vantage Roadster reagerer kvikt og prompte på selv de mindste input, og sammenlign­et med flere moderne sportsvogn­e er Esc-systemet befriende løssluppen­t i de mest sportslige køreprogra­mmer.

Slås det hele fra, smider den åbne brite for alvor masken. Skru tiden et par årtier tilbage, og du har en idé om, hvordan Vantage Roadster gebaerder sig. Den bliver aldrig ondskabsfu­ld eller nervøs, men den er sjovest, hvis man behandler den med overbevisn­ing og uden tvetydighe­d, saerligt fordi bilen fortsat føles en anelse stor og tung.

 ??  ?? Aston Martin Vantage Roadster er
0,6 sek. langsommer­e på en omgang end coupéen, som deltog i Handling Day i 2019
▼
Aston Martin Vantage Roadster er 0,6 sek. langsommer­e på en omgang end coupéen, som deltog i Handling Day i 2019 ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark