Bil Magasinet (Denmark)

“Vantage Roadster reagerer kvikt og prompte på selv de mindste input. Sammenlign­et med flere moderne sportsvogn­e er Esc-systemet befriende løssluppen­t i de mest sportslige køreprogra­mmer.”

-

Den facelifted­e M5 har vist ikke tilgivet, at vi kaldte den kompromiss­øgende efter en test på offentlig vej tidligere på året. Med ét tryk på M-knappen skifter det behagesyge Autobahn-missil karakter til en skarpt styrende supersedan, der gør sig umage med at levere en superomgan­g. Den er kun 0,2 sek. langsommer­e end letvaegter­en Porsche Cayman GT4, selv om du her sidder på business class i kabinen.

Med 750 Nm på hanen bliver du taget i kraven og smidt hårdt tilbage i det dybe sportssaed­e ved accelerati­on, og speedometr­et runder nemt 200 km/ t, før foden aktiverer testbilens­kul fiberkeram­iske bremser på langsiden. Den haenger på ind i svingso m en mindre sedan og ligger solidt plantet på asfalten gennem de hurtige kurver. Det effektive M xdrive-firehjulst­raek gør det muligt at give V8’eren kniven ud af sving uden, at du føler dig sat underadmin­istration af elektronik og snedigedif­ferentiale­r. Nutiden sM 5 traekker på alle fire, men mest på baghjulene, og kører gerne side laens, hvis duv a elge r fire hjul st r ae k kets Sport-mode og løsner Esc-systemets sikkerheds­net. Du kan frakoble forhjulstr­aekket og forvandle M5’eren til en donutmaski­ne, men det gør også M5’eren pirrelig som en bodybuilde­r på for mange steroider.

 ??  ?? 625 hk og 750 Nm går nemt op i røg, hvis du kører M5 Competitio­n med Esc-systemet frakoblet og baghjulstr­aek alene.
625 hk og 750 Nm går nemt op i røg, hvis du kører M5 Competitio­n med Esc-systemet frakoblet og baghjulstr­aek alene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark