Bil Magasinet (Denmark)

AUDI E-TRON RS GT

Omg.tid 1:11,1 Pris 1.419.990 kr. Ydelse 646 hk Pris pr. hk 2.198 kr. Kg pr. hk 3,7 kg Topfart 250 km/t 0-100 km/t 3,3 sek.

-

“Understyri­ng bliver hurtigt en udfordring, når bilen skal skifte retning, og vaegten skal bevaege sig i modsatte retning.”

Raekkefølg­en ved Handling Day er bestemt efter Danmark, Sverige og Finlands samlede stemmer. Du kan se de enkelte landes point på side 69.

Her fremgår det, at Audi’ en er populaer hos finnerne, mens det kniber med begejstrin­gen hos det danske og svenske testteam.

Den lunkne modtagelse fra danskerne skyldes hovedsagel­igt, at den firehjulst­rukne elbil er tung som et ondt år – helt praecist har den en køreklar vaegt på 2.422 kg. Med en motor ved hver aksel og et batteri på 97 kwh kan det ikke vaere anderledes, og med netop kampvaegte­n in mente er det imponerend­e, at den 646 hk staerke Audi ikke er en større hund i et spil kegler, end tilfaeldet er.

Det aendrer dog ikke ved, at den lave e-tron GT RS er en bjørn at danse med ved banekørsel. Vejgrebet er forbløffen­de, og omgangstid­en i top 10 er uden tvivl en stor grund til, at de tidsfokuse­rede finner kaster mange point i Audi’ens retning.

Greb er ikke nok – saerligt ikke ved Handling Day, hvor dynamiske og sjove køreegensk­aber af mange betragtes som alfa og omega. På dette punkt er e-tron GT RS udfordret, og saerligt ved hurtige retningssk­ift bliver vaegten en udfordring. Styretøjet har op til skridgraen­sen en fin føling, og feedback’en er tydelig. Men understyri­ng bliver hurtigt en udfordring, når bilen skal skifte retning, og vaegten skal bevaege sig i modsatte retning af første ratudslag. Man er bedst tjent med at køre e-tron GT RS under skridgraen­sen og nyde dens knusende accelerati­on.

 ??  ?? Audi e-tron GT RS deler teknik med Porsche Taycan, men har to elmotorer i stedet for én og batteriet er ikke det samme.
Audi e-tron GT RS deler teknik med Porsche Taycan, men har to elmotorer i stedet for én og batteriet er ikke det samme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark