Bil Magasinet (Denmark)

MERCEDES-AMG GLA 45 S

Omg.tid 1:15,1 Pris 1.046.098 kr. Ydelse 421 hk Pris pr. hk 2.490 kr. Kg pr. hk 4,2 kg Topfart 270 km/t 0-100 km/t 4,3 sek.

-

“GLA 45 S har AMG’S snedige 4Matic+ firehjulst­raek, der med et par koblingspa­kker ved bagtøjet kan fordele kraefterne til hvert baghjul og motivere bilens snude til at holde sig i sporet.”

Sidste år testede vi über-gti’en Mercedes-amg A 45 S på Knutstorp. I år kigger dens højbenede faetter GLA forbi, der med sit højere tyngdepunk­t og ekstra vaegt fra det praktiske Suv-karrosseri risikerer at blive til grin. Det gør den ikke. Verdens kraftigste serieprodu­cerede 4-benede raekkemoto­r med turbo er også her en sensation i sig selv. Med 421 hk, 500 Nm og en – for en turbomotor – naturstrid­ig trang til at rotere hurtigt, leverer den en knytnaeve af drejningsm­oment ved lave omdrejning­er såvel som et triumferen­de brøl, når du lader maskinen traekke helt ud i gearene. Det gode indtryk bakkes op af 8-trins dobbeltkob­linggearka­sse med kontante og lynhurtige skift i de aggressive køreprogra­mmer akkompagne­ret af smaeld og knald fra de fire udstødning­srør.

GLA 45 S har AMG’S snedige 4Matic+ firehjulst­raek, der med et par koblingspa­kker ved bagtøjet kan fordele kraefterne til hvert baghjul og motivere bilens snude til at holde sig i sporet, når du drejer under accelerati­on. Det virker overbevise­nde. Den til hverdag ubrugelige drift-mode fra A 45 S har AMG sløjfet i GLA 45 S. I stedet har de brugt energi på at afstive undervogn og chassis så grundigt, at du får naesten samme skarpe indstyring som i hatchback’en. Med laengere fjedervand­ring bevaeger SUV’EN sig mere afslappet fra sving til sving end A 45 S samtidig med, at den føles mere baghjulstr­ukket, når du kører den på bane med ESC i Sport. Af uvisse årsager hader svenskerne den, så den må nøjes med en uretfaerdi­g lav placering.

 ??  ?? GLA 45 S bruger 2,7 sekund laengere på end omgang end hatchback’en med samme motor, A 45 S, men den er lige så sjov at køre.
GLA 45 S bruger 2,7 sekund laengere på end omgang end hatchback’en med samme motor, A 45 S, men den er lige så sjov at køre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark