Bil Magasinet (Denmark)

PORSCHE TAYCAN RWD

Omg.tid 1:15,4 Pris 749.900 kr. Ydelse 408 hk Pris pr. hk 1.838 kr. Kg pr. hk 5,2 kg Topfart 230 km/t 0-100 km/t 5,4 sek.

-

Vi har tidligere lovprist Porsche Taycan i Bil Magasinets spalter – ikke mindst den “billige” variant med baghjulstr­aek, der tilbyder mange af de samme glaeder som de helt dyre og voldsomme varianter.

Porsche Taycan er naermest et pragteksem­pel på, hvordan en fantastisk gadebil ikke er sikret en paen rettergang, når den udelukkend­e banefokuse­rede Handling Day løber af stablen.

Den baghjulstr­ukne el-porsche lander i den nederste del af feltet – ikke mindst på grund af en halvsløv omgangstid, som finnerne straffer hårdt

– både danskerne og svenskerne giver el-porsche’n flere point end Audi e-tron GT RS (se side 68).

Med faerre komponente­r, motorer og anden habengut har Porsche’n en klar vaegtforde­l over sin Audi-søster. Helt konkret har Taycan 297 kg mindre at kaste rundt på Ring Knutstorps asfalt, og det efterlader en mere agil, levende og sjov køreopleve­lse.

Én ting er vaegten, der gør Porsche’n overrasken­de let og praecis at placere på vej ind og ud af sving. En anden er kraftlever­ingen, der udelukkend­e sker fra bagdaekken­e. På skridgraen­sen er Taycan let at laese og ikke mindst justere på speederen alene. Understyri­ng er ikke en umulighed, men føreren er altid den skyldige, og Taycan vil helst overstyre.

“Med faerre komponente­r, motorer og anden habengut har Porsche’n en klar vaegtforde­l over sin Audi-søster – helt konkret 297 kg.”

 ??  ?? Bestiller du en basis-taycan med Performanc­e-batteri, kan det lades med op til 270 kw. ▼
Bestiller du en basis-taycan med Performanc­e-batteri, kan det lades med op til 270 kw. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark