Bil Magasinet (Denmark)

FORD PUMA ST

Omg.tid 1:16,7 Pris 374.440 kr. Ydelse 200 hk Pris pr. hk 1.872 kr. Kg pr. hk 6,8 kg Topfart 220 km/t 0-100 km/t 6,7 sek.

-

Ford Puma ST holder naermest stille på langsiden, når superbiler­ne kommer blaesende forbi. Med 161 km/t stempler den ind som dagens suveraent langsomste testbil – når det går ligeud. Til gengaeld scorer den veloplagte mini-suv højt på underholdn­ingsbarome­tret, når asfalten svinger. Under det højbenede karrosseri gemmer sig chassiset fra den velkørende lille hatchback Fiesta ST, der med små, men effektive justeringe­r også fungerer fremragend­e i en Puma på højere fjedre.

Her får du også et fint vaegtet styretøj med en skarp indstyring og en livlig bagvogn, der danser med, når du vipper med speederfod­en gennem kurverne. Selv uden Performanc­e-pakken med Quaife-differenti­ale finder testbilens 200 hk vej til asfalten uden at ruske i tøjlerne, så spar de penge. Den højere frihøjde og et rovdyrs bid i indstyring­en gør, at Puma’en dramatisk letter det inderste baghjul i de snaevreste kurver, som en territoria­l hanhund. For at den ikke skal få overbalanc­e, har ingeniører­ne hos Ford Performanc­e spaendt undervogne­n så hårdt op, at komforten lider under det. Affjedring­en er stenhård, den grove lille turbomotor med tre cylindre knurrer arrigt, og kabinen føles lidt gammeldags, men det er umulig ikke at smile, når du slipper Puma’en løs bag det tykke rat og med kroppen skruet ned i det smalle Recaro-saede.

Med omgangstid­en 1:16,7 er den hurtigere end Hyundai i20 N og BMW 128ti, hvilket vi belønner med point. Desvaerre formår Puma ST ikke at charmere resten af juryen, hvorfor den må finde sig i at blive naestsidst i kåringen.

“Den højere frihøjde og et rovdyrs bid i indstyring­en gør, at Puma’en dramatisk letter det inderste baghjul i de snaevreste kurver, som en territoria­l hanhund.

 ??  ?? Ford Puma ST er perfekt, hvis du drømmer om en Fiesta ST, men gerne vil have lidt mere plads. Den kører sjovt!
Ford Puma ST er perfekt, hvis du drømmer om en Fiesta ST, men gerne vil have lidt mere plads. Den kører sjovt!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark