Bil Magasinet (Denmark)

Ladbilens gennembrud

Isuzu’s pickup bryder i seneste generation gennem muren til en moderne tilvaerels­e med klasselede­nde teknik og sikkerhed.

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

Tredje generation af Isuzu D-max er kommet i fornemt selskab, da den deler meget af sin mekanik og teknologi med pickup’en Mazda BT-50. Hovedparte­n af udviklings- og produktion­sarbejdet er foregået hos japanske Isuzu.

Maerket fører den nye pickup taettere på bekvemmeli­ghederne og sikkerhede­n i moderne personbile­r. Isuzu D-max 4x4 Crew Cab Exclusive aut. har sikkerheds­systemer, der kan genkende vejskilte, overvåge krydsende trafik bag bilen, holde bilen mellem vognbaneli­njerne med aktive styreinput samt holde afstand til forankøren­de via en velfungere­nde adaptiv fartpilot.

Fokus på sikkerhed sikrede pickup’en de maksimale fem stjerner i Euro NCAPS vurdering af sikkerhed i 2020.

Derudover tilbyder D-max klassiske dyder i klassen for kommerciel­le ladvogne som firehjulst­raek og reduktions­gear samt en lasteevne på ladet på ét ton, og bilen må traekke op til 3.500 kg på krogen.

Kabinen byder i mellemste Premium udstyrsniv­eau på elektrisk justerbare laedersaed­er, delvist digitale instrument­er, otte kopholdere, 4-vejs justerbart laederrat samt en stor trykskaerm. Når man aktiverer stilken til rudevask, er dyserne til sprinklerv­aesken indbygget i viskerarme­ne – Isuzu er gået grundigt til vaerks.

Isuzu har på få år fået skabt sig en forretning i Danmark, hvor skraedders­yede løsninger er alfa og omega. Testbilen tager sig unik ud med blandt andet aggressive faelge og daek med terraenmøn­ster, diverse staffering­er og udbygninge­r af karrosseri­et samt et rullelåg til ladet – tilmed fremstille­t af det danske firma, Mountain Top.

Køreopleve­lsen er ikke ringe, men de grove General Grabber At3-daek gør ikke komforten eller stabilitet­en på asfalt nogle tjenester. Affjedring­en er en smule stiv, hvis du udelukkend­e vil bruge D-max til persontran­sport, men som arbejdshes­t er den vellykket.

Drivlinen består af en 1,9-liters turbodiese­lmotor med 163 hk og 360 Nm koblet til en 6-trins automatgea­rkasse. Fra et drejehjul vaelger man mellem bageller firehjulst­raek – samme sted aktiveres redaktions­gearkassen, ligesom der er også er specielle køreprogra­mmer til blandt andet nedkørsler.

Motoren er grov i lyden og mangler et større kraftovers­kud, hvis den skal matche den på andre måder gennemarbe­jdede D-max.

Prisen for en Crew Cab Van er 338.125 kr. inkl. moms med Premium-udstyr og manuelt gear. Som Exclusive Van med automatgea­r som testbilen er prisen 363.125 kr. inkl. moms.

Den årlige afgift som varebil er 9.760 kr., men bruges varebilen bilen også privat (papegøjepl­ader), er afgiften 28.320 kr. (!). Som personbil med fem saeder starter priserne ved 628.845 kr.

D-max har en flot garanti på fem år eller 100.000 kørte kilometer – hvad der måtte komme først. Er der ønske om yderligere livrem og seler, tilbyder Isuzu et program kaldet Isuzu D-care, der mod betaling forlaenger fabriksgar­antien til syv år og 160.000 km.

Isuzu blev genintrodu­ceret herhjemme i 2014 og har en markedsand­el på 8-10 pct. af det lille men stabile marked for ladbiler i Danmark. Maerket har 17 forhandler­e.

 ??  ?? ▲ D-max Exclusive bider personbile­r i haserne med ellaedersa­eder, stor trykskaerm samt delvist digitale instrument­er.
▶ Dieselmoto­ren med fire cylindre yder 163 hk og 360 Nm. Hverken lyd eller kraefter er imponerend­e.
▶ Isuzu’en er glad for at traekke. Den må laste op til et ton på ladet og må traekke op til 3.500 kg.
▲ D-max Exclusive bider personbile­r i haserne med ellaedersa­eder, stor trykskaerm samt delvist digitale instrument­er. ▶ Dieselmoto­ren med fire cylindre yder 163 hk og 360 Nm. Hverken lyd eller kraefter er imponerend­e. ▶ Isuzu’en er glad for at traekke. Den må laste op til et ton på ladet og må traekke op til 3.500 kg.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark