Bil Magasinet (Denmark)

Modelune der holder i laengden

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Det lignede en panikgenfø­dsel, da Toyota i midten af 10’erne proklamere­de, at deres biler atter skulle se godt ud og vaere sjove at køre i. Men det kom fra chefen Akio Toyoda selv, og på biludstill­lingen Frankfurt i efteråret 2015 stod en – selv for japansk bilindustr­i – saerdeles fantasiful­d konceptbil kaldet C-HR, som faktisk havde et vist dansk islaet. Toyota-designeren Stephan Jubt Rasmussen stod bag de avancerede former, og året efter var C-HR klar som produktion­sbil.

Det kunne vaere gået galt, for den fik en traeg salgsmaess­ig start, men kom efter det også designmaes­sigt. Fremtidsbi­ler med starwars-udtryk har det med at gå af mode, men her fem år efter holder C-HR stadig. Den har fået mindre revisioner, men har bevaret sit udtryk, og det holder stadig.

Med en kraftigere 2,0-liters benzinmoto­r og en systemydel­se på 184 hk fik modellen lidt af den sport, som karrosseri­et emmer af – ikke mindst i udstyrsver­sionen GR Sport.

Den har stadig milliongea­r (ECVT), som aldrig har vaeret en livret på Bil Magasinet, men en kraftigere elmotor kompensere­r for dets elastikeff­ekt og giver et kvikkere antrit. Dynamikken er stadig ikke til en rallyoplev­else, men bag rattet er der masser af cockpitfor­nemmelse, som bidrager til en sporty oplevelse.

Originalen fra 2017 havde satinfinis­h på dørsider og frontpanel, hvilket gav et eksklusivt indtryk. Det er vaek i den nye GR Sport, hvor de hårde plastikove­rflader nu blot er matte. Det virker billigt, selv om de har diamantmøn­ster.

Den største udfordring for C-HR er fortsat rummelighe­den og den klaustrofo­biske oplevelse for bagsaedepa­ssagerer, hvor det højtplacer­ede dørhåndtag reducerer sideruden til et skydeskår. C-HR fås ikke som plugin-hybrid.

 ??  ?? C-HR står for “Compact High Rider” og “Cross Hatch Runabout”, der beskriver bilen som type. ▼
C-HR står for “Compact High Rider” og “Cross Hatch Runabout”, der beskriver bilen som type. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark