Bil Magasinet (Denmark)

Fin stationcar med mikromotor

- Tekst & foto Steen Bachmann

Den populaere Ceed fik en omfattende opdatering i foråret med trådløs Apple Carplay og Android Auto og opdateret sikkerhed. Når man blinker for at skifte vognbane, og bilen konstatere­r risiko for en kollision med et køretøj, der kommer bagfra, advarer en ny aktiv blindvinke­lalarm med lyd og vibratione­r i rattet. Hvis man tonser videre, gør bilen et aktivt forsøg på at undgå kollisione­n. Det fungerer godt, men jeg er til gengaeld ikke gode venner med Kia’s traethedsa­ssistent.

Den er opdateret med en visuel advarsel om, at køretøjet foran saetter i gang – det er smart i lyskryds og køtrafik. Men de har glemt at gøre noget ved den sensor, der sidder i rattet og konstatere­r, om man har haenderne på roret. Den viser ustandseli­gt fejlagtige advarsler om, at man skal placere haenderne på rattet, selv om de ER placeret på rattet. Sådan noget kunne få mig til at fravaelge en bil på tre sekunder, for andre bilproduce­nter har vist, at man godt kan lave en fungerende ratsensor uden, at den behøver vaere hysterisk.

Kia Ceed benzin fås med 100, 120 og 160 hk og med 3- eller 4-cylindret motor. Testbilen er en 3-cylindret med 120 hk, hvilket egentlig føles af mere og raekker til hverdagskø­rsel, isaer når den som her arbejder sammen med en velkalibre­ret dobbeltkob­lingsgeark­asse.

Testbilen er angivet til et forbrug på 17,9 km/l, hvilket er godkendt og opnåeligt med blød speederfod, men spørgsmåle­t er, om det er den Ceed stationcar, du skal vaelge? Svaret er nja... nej!

Kia Ceed fås også som plugin-hybrid, og selv om der er tale om et førstegene­rations hybridsyst­em med beskedne 141 hk, kan dén køre op til 35-40 km på el i praksis og har desuden mere udstyr end testbilen. Prisen er 5.000 kr. lavere, og så er der vist ikke mere at tale om.

 ??  ?? ▲
Alle varianter af Kia Ceed har nu alufaelge i 16” (billedet), 17” eller 18” som standard.
▲ Alle varianter af Kia Ceed har nu alufaelge i 16” (billedet), 17” eller 18” som standard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark