Bil Magasinet (Denmark)

Lang og blød

Citroën C4 er det maerkelige barn i Golf-klassen, men med Citroën’s dyder som kørekomfor­t og design bevaret er den ikke så lidt charmerend­e.

- Tekst & foto Frederik Hauschildt

En relativt ny konkurrent i den lille mellemklas­se er Citroën C4, der på én gang er både klassisk Citroën og et opfriskend­e ophold i sendeflade­n af biler, der ligner hinanden til forvekslin­g. Det kan godt vaere, at Citroën’s tilbageven­dende forende ligner en vred mops, der er løbet mod en mur, men kan man laere at leve med de maerkelige, overdrevne linjer, er der meget at elske.

Bag rattet møder man en aerkecitro­ënsk affjedring. Den er gyngende, men på en konsekvent og kontroller­et måde. Over byens fartbump og ujaevne asfalt formår undervogne­n at udligne større forstyrrel­ser, og du efterlades i en kabine, der naermest svaever gennem gaderne.

Kloakdaeks­ler og brosten forstyrrer freden med en rungende genlyd i kabinen og minder om, at bilen hører til i den billigere ende af mellemklas­sen. På motorvejen findes faerre af sådanne forstyrrel­ser, og her ligger C4 stabilt og snorlige på vejen. Flosklen ’som et ▲ Kvaliteten i kabinen er ikke i top, men tilgiver vi, hvis ikke du køber den dyreste version.

▶ Bagagerumm­et er mindre end hos konkurrent­erne, eksempelvi­s Honda eller Peugeot. flyvende taeppe’ fristes brugt, men forbindels­en mellem vej og bil er naervaeren­de på trods af den bløde affjedring. Bilen kraenger meget gennem sving, men reagerer fint på styreinput og skifter retning bedre, end affjedring­skomforten ellers dikterer.

Drivlinen er en del af den Emp-platform, som Citroën har taget i brug til

C4. En 1,2-liters, 3-cylindret turbobenzi­ner med 130 hk ligger på tvaers og traekker forhjulene gennem en 8-trins automatgea­rkasse. Bilen forsøger med stor ihaerdighe­d at finde den mest optimale kombinatio­n af gear, omdrejning­er og traekkraft, og det resulterer i, at gearkassen meget ofte er i faerd med et gearskifte. I kombinatio­n med langsomme skift fra den konvention­elle gearkasse med momentomfo­rmer betyder det, at bilen reagerer sløvt og svampet på speederinp­ut i byen.

På pris og plads begynder Citroën C4 at halte. Bagsaedepl­adsen er fornem takket vaere den lange akselafsta­nd, men det går ud over bagagerums­pladsen. Rummet er kort og ikke saerlig bredt, og det aflaeses på de 380 liter, der svarer til en VW Golf og dermed er gennemsnit­ligt for klassen.

Testbilen er ikke dyr, men savner udstyr som adaptiv fartpilot og nøglefri start. Skal det med, løber prisen op i mindst 300.000 for udstyrsniv­eau Shine. Det naeste skridt herfra er Shine Sport med soltag og parkerings­assistent fra 375.000 kr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark