Bil Magasinet (Denmark)

Så skal der ses på ny bil

- Tekst Steen Bachmann Foto Søren Juul

Jeg bor så langt ude på landet, at der kun er to busser om dagen (på hverdage), og da det er taet på Storebaelt med havgus og det ofte blaeser en halv pelikan, er en motorcykel udelukket som eneste transportm­iddel – man skal jo kunne komme på genbrugspl­adsen og have et laes braende med på en trailer. Jeg tester biler året rundt for Bil Magasinet og Børsen, så jeg skal ikke køre mange kilometer i min private bil, men selvfølgel­ig skal jeg have en. Slutbruger­e i lortebil-segmentet køber nødigt brugt bil til over 20.000 kr., så det er budgettet.

En efterlysni­ng af gode idéer på Bil Magasinets Facebook-side førte til laeserfors­lag som enhver Audi fra 1990’erne (de er godt rustbeskyt­tede), en Volvo 940 i fin stand og en Ssangyong Kyron i camperudga­ven (enormt meget bil for pengene, fordi ingen vil have en tørstig diesel, der er frygtelig grim og dyr i årlige afgifter).

Det blev imidlertid et tilfaeldig­t besøg på hjemmeside­n for A1 Biler, en brugtforha­ndler og tidslomme på landevejen mellem Middelfart og Odense, der vakte min interesse. De har altid 150-200 biler på pladsen, og man kan få en kort prøvetur, betale for en bil kontant og få den omregistre­ret og få plader på med det samme. Det tager 20 minutter, så er du ude igen.

Der var adskillige interessan­te emner som en BMW 316i Compact (hatchback med fire runde forlygter og kort bagende), en helt almindelig 5-dørs Golf V benzin og en stor Peugeot 607 benziner (der ikke var så flot ved naermere eftersyn, den stod på halvflade daek), så jeg kørte til Fyn med fotograf Juul og så på sagerne.

A1 Biler har opmarchere­t sine salgsbiler i raekker efter pris. Det er ganske praktisk for slutbruger­e med et skilt med “5.000-10.000 kr.”, for så ved man, hvor man skal lede. Her var blandt andet en køreklar Fiat Grande Punto til 5.500 kr. og en New Beetle, der egentlig ikke var så tosset ud over en lysende ABS/ESP-LAMPE (det lyder dyrt) og en revnet forrude.

For en ikke så kritisk hjemmemeka­niker er det muligt at finde en interessan­t projektbil for naermest ingenting, og er du alligevel på de kanter (A1 Biler ligger et minut fra afkørsel 57), så kør forbi og kig dig omkring: Det kan give inspiratio­n til et bilkøb eller bare et gensyn med mange af de biler, der var populaere for 15-20 år siden.

Ved første øjekast var den lille BMW 316i Compact min favorit, fordi den er speciel, fordi jeg ville kunne blive en del af Bmw-fraktionen på redaktione­n, og fordi den var prissat inden for mit budget. Den var dog så rusten, at jeg ikke havde mod på det. Golf V’eren så okay ud, men der var angivet nogle alvorlige mekaniske problemer, og det gider jeg ikke. Det var mere interessan­t med en Alfa Romeo 147 med intakt kabine, men den havde også lidt rust rundt omkring og blev valgt fra.

En herlig Mercedes-benz E 200 (en W124 fra sidst i 1980’erne) stod og så indbydende ud med skønt beigefarve­t tekstilind­traek, men sådan en har jeg haft, og dén her var ramt af rust.

Jeg tog en prøvetur i en anden bil, som jeg endte med at købe for 9.500 kr. nysynet. Laes om den naeste måned!

Hos brugtforha­ndleren A1 Biler på Østfyn er bilerne delt op i prisklasse­r. Praktisch!

 ??  ?? Slutbruger søger ny bil: Skal det vaere en Beetle, en Fiesta eller måske en Alfa Romeo 147? Bachmann overvejer situatione­n.
Slutbruger søger ny bil: Skal det vaere en Beetle, en Fiesta eller måske en Alfa Romeo 147? Bachmann overvejer situatione­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark