Bil Magasinet (Denmark)

Designerbi­ler

Det hedder ikke genbrug, når en ny bil får retrodesig­n, men det burde det måske.

-

Den store tyske biludstill­ing IAA blev endelig gennemført i september, efter at den har ligget corona-død. Jeg var virkelig klar og tog til München, som har overtaget IAA fra Frankfurt. Det er naeppe årsagen til, at det var en amputeret affaere. Aerligt talt blev langt de fleste maerker vaek, så en egentlig reportage kunne det ikke bliver til. Til gengaeld blev det til flere interessan­te interviews, som du kan opleve i forskellig­e sammenhaen­ge den kommende tid. Der var faktisk også et helt ny bilmaerke, Wey, som du kan laese mere om på side 12.

En af dem, jeg mødtes med, var Polestar’s CEO, Thomas Ingenlath. Den sympatiske tysker der var chefdesign­er hos Volvo fra 2012 til 2017, var ganske åbenhjerti­g, og slog blandt andet fast, at Polestar – og Volvo – ikke laver retrodesig­n. “Nye biler skal se nye ud, det ligger i sagens natur”, slog han fast, hvilket omgående fik mig til at spørge til Polestar 2, som jo har lidt Volvo P1800 over sig. “Det er ikke retro, det er bilens DNA”, og det er noget helt andet, forklarede Ingenlath, der før Volvo havde en laengere karriere hos Skoda.

Jeg er helt med og enig med Thomas Ingenlath. Af samme grund har jeg altid haft det svaert med både Mini og Fiat 500, der hver på deres måde har kørt retrobølge­n helt ud i nye brands. Over tid finder de måske deres egne designplad­ser i historien, men for mig er det på trods – ikke fordi – de har retrolinje­r.

Og så var det, at jeg kom bag rattet af MAT Stratos. Ud fra alle mine egne principper bygger den på alle de forkerte elementer. Men jeg blev fuldstaend­ig forgabt i bilen. En uforglemme­lig oplevelse, som du kan laese meget mere om fra side 60.

Heldigvis er der stadig bilmaerker, der bruger nyt design som et afgørende salgsparam­eter. Som eksempelvi­s den nye DS 4. Her kan du virkelig købe bil på dens glatte ansigt. Søren Juul går dog et godt stykke dybere i sin første test af bilen på side 36. MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør

 ?? ?? Bil Magasinet 2111 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2112) udkommer 11. november 2021.
Bil Magasinet 2111 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2112) udkommer 11. november 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark