Bil Magasinet (Denmark)

Terminator­s truck

Mercedes har taget et kaempe skridt taettere på at kunne levere den bil, som de i 2018 lovede selveste Arnold Schwarzene­gger. Den elektriske er kun et koncept - men der går nok ikke laenge, før den perfekte bil til Hollywood er virkelighe­d.

- Tekst Patrick Boje Jensen Foto PR

Da Mercedes i 2018 praesenter­ede den nuvaerende generation af deres offroader/militaerkø­retøj/ Kardashian-favorit, G-klasse, var det med lidt af et mediestunt. På scenen blev selveste Arnold Schwarzene­gger, der ifølge ham selv er kaempe G-klasse-fan, lovet, at der ville komme en elektrisk variant af den store kasseforme­de bil. Og The Terminator kan godt begynde at glaede sig. For på Iaa-messen i München kunne Mercedes fremvise konceptbil­en EQG. Og hvis man har styr på Mercedes’ navngivnin­gsprotokol­ler, så har man allerede gaettet, hvad det er: En elektrisk G-klasse. Eqg-konceptet ligner langt henad vejen den G-klasse, vi har kendt siden 1979. Men som det er normen med elbiler, skal den helst skrige til himlen, at her køres der på miljøvenli­g el – derfor er konceptbil­en udstyret med lysstriber over hele bilen, og “køler”-grillen er farvet sort med mulighed for animatione­r.

Derudover triller konceptet på nogle futuristis­k udseende 22-tommer faelge, og beholderen til reservehju­let, der sidder på bagdøren, bruges nu i stedet til ladekabler.

Mercedes lover, at EQG’EN beholder G-klasse’ns offroad-egenskaber – og måske endda forbedrer dem. EQG er udstyret med fire elektriske motorer – en til hvert hjul – så EQG er firehjulst­rukket, og den kommer stadig med reduktions­gear.

Mercedes påstår desuden, at konstrukti­onen af elbilen kan hjaelpe, når asfalten slipper op, fordi tyngdepunk­tet saenkes på grund af batteripak­ken, der er placeret i gulvet. Der er ikke melding om drivline, men den nye Mercedes EQS kan fås i en long range-variant med 333 hk og en raekkevidd­e på op til 743 km. Hvis Mercedes EQG ender i produktion, kunne den drivline vaere et godt bud.

Hvilken bil?

Mercedes EQG er et koncept, der viser. hvordan en elektrisk G-klasse kunne se ud.

40-årig dame

Selv om G-klassen er bygget siden 1979, er den kun kommet i to generation­er.

Hvornår?

Mercedes siger, at den skulle vaere på markedet i 2024.

 ?? ?? Mercedes kalder konceptet “naer produktion” og har bekraeftet, at den elektriske G-klasse kommer på markedet i 2024. Kendt fjaes EQG er baseret på anden generation af G-klassen, der blev introducer­et i 2018.
Mercedes kalder konceptet “naer produktion” og har bekraeftet, at den elektriske G-klasse kommer på markedet i 2024. Kendt fjaes EQG er baseret på anden generation af G-klassen, der blev introducer­et i 2018.
 ?? ?? Der er opdatering­er af midterkons­ollen og rattet, men ellers er der ikke meget nyt under solen foran chaufføren. Høj i hatten Konceptet er udstyret med en tagbagageb­aerer med indbygget Led-lys.
Der er opdatering­er af midterkons­ollen og rattet, men ellers er der ikke meget nyt under solen foran chaufføren. Høj i hatten Konceptet er udstyret med en tagbagageb­aerer med indbygget Led-lys.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark