Bil Magasinet (Denmark)

Italienere­n Luca de Meo er europaeisk bilindustr­is nye stjerne. Siden juli 2020 har han stået i spidsen for Renault/dacia.

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

“I 2024 ER ELTEKNOLGI­EN SÅ RAFFINERET, AT DEN NYE RENAULT 5 BLIVER BILLIGERE, END RENAULT ZOE I DAG.”

Du har lanceret ”Renaulutio­n” som er en plan for udviklinge­n af Renault – hvad går den ud på? “Det overordned­e mål er, at organisati­onen skal flyttes fra at jagte volumen til at skabe øget vaerdi. I en årraekke har hele organisati­onen vaeret drevet af salg som absolut førsteprio­ritet. Det gjorde os ikke gode. Renault skal ikke vaere et nichemaerk­e, men vi skal tilpasse produktion­en efter behov og efterspørg­sel, og så skal vi øge vaerdien af vores produkter.”

Betyder det, at Renault’s modeller bliver dyrere i fremtiden?

“Renault laver populaere biler, som saelges i store antal. Sådan skal det blive ved med at vaere. Men vi er også et brand, der har en tradition for kreativite­t. Det er en del af vores DNA, og vi har både viden og kompetence­r til at udvikle og producere innovative, avancerede og interessan­te biler. I en periode har vi måske glemt, hvad det er, vi er gode til. Det skal vi atter have fokus på.”

Hvordan vil gøre det?

“Vi er i fuld gang med en omstilling til elektriske biler. E-TECH (faellesbet­egnelse for Renault’s el- og hybridbile­r, red.), skal vaere en leder i de segmenter, som den introducer­es i, eksempelvi­s den nye Megane. Hertil kommer satsningen på andre brands. Eksempelvi­s Alpine, hvor vi har annonceret, at der kommer tre nye elbiler under det brand.”

Er den genoplived­e Renault 5 en del af den plan? “Ja. Det bliver en sofistiker­et elbil, som skal saette standarden i det segment, når den kommer (i 2024, red.). Elbiler er fortsat generelt dyrere at producere end benzin- og dieselbile­r. Det i sig selv gør den dyrere, men den vil også komme med nye features og avanceret teknik, som retfaerdig­gør en højere pris. I 2024 forventer vi dog, at elbilstekn­ikken generelt er blevet så meget billigere, at Renault 5 bliver billigere end Renault Zoe i dag.”

Er det slut med benzin og diesel fra Renault?

“Vi har fortsat benzin- og dieselbile­r på programmet, men på sigt går det mod el. Det er ikke et spørgsmål om holdning – det er en kendsgerni­ng drevet af lovgivning og marked. Det er et vilkår, som vi arbejder under. Generelt er vi nødt til at se os selv i en større sammenhaen­g, hvor det at producere en bil blot er en del af den service, der består i at transporte­re mennesker.”

 ?? ?? Både for og bag traekker den nye Renault 5 tydeligt på linjerne fra originalen, der blev lanceret i 1972. VIDSTE DU? Renault 5 bygger på Renault/ Nissan’s faelles elbiltekno­logi samlet i den såkaldte CMF-BEV platform, som skal danne grundlag for kommende elbiler.
Både for og bag traekker den nye Renault 5 tydeligt på linjerne fra originalen, der blev lanceret i 1972. VIDSTE DU? Renault 5 bygger på Renault/ Nissan’s faelles elbiltekno­logi samlet i den såkaldte CMF-BEV platform, som skal danne grundlag for kommende elbiler.
 ?? ?? Den nye Renault 5 bliver kun lanceret som elbil og med en raekkevidd­e på mindst 400 km. RENAULT 5
Den nye Renault 5 bliver kun lanceret som elbil og med en raekkevidd­e på mindst 400 km. RENAULT 5
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark