Bil Magasinet (Denmark)

YARIS’ STOREBROR

Den lille salgssensa­tion Yaris har fået voksevaerk. Den nye Yaris Cross har store sko at fylde.

- Tekst Emma Steensen Foto PR Sted Bruxelles På gaden Nu

Den evigt populaere Toyota Yaris har fået en storebror, og det er ikke bare en højbenet udgave af den originale. Den har fået voksevaerk på alle leder og kanter og er endt i kategorien Suv/crossover. Bil Magasinet kørte forseriebi­len til Yaris Cros sik la ed t camouflage i september nummeret, o gnuer Toyota klar med det faerdige produkt.

Toyota vil gerne, at Yaris Cross skal vaere en “aegte” SUV i den lille mellemklas­se med mulighed for firehjulst­raek og hele baduljen, men oplevelsen på ujaevne veje er ikke helt der, hvor man får lyst til at tage den på offroad-tur. Behagelig skal Yaris Cross nok vaere hele vejen til destinatio­nen på trods af noget vindstøj på motorvejen og på trods af en lille smule overfølsom­hed overfor huller i vejen. Ud over det kører den, som vi forventer af en model i denne klasse.

Den er ingen raket, men det loves der heller ikke med 116 hk, som er systemydel­sen fra en 1,5-liters benzinmoto­r og en lille elmotor. Toyota Yaris Cross hopper ind i en klasse hvor konkurrent­er som Peugeot 2008, Renault Captur og VW T-cross har overtaget. Hvorvidt Yaris Cross kan gøre sin lillebror Yaris kunsten efter i salgstal, er for tidligt at sige.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark