Bil Magasinet (Denmark)

MANIFATTUR­A AUTOMOBILI TORINO

-

Den nye Stratos er designet af Chris Hrabalek (42), som nåede at arbejde for flere europaeisk­e bilmaerker, inden han startede sit eget designfirm­a, Fenomenon, som i øvrigt designer meget andet end biler. Det var som en reklame for dette firma, at han tegnede og praesenter­ede Stratos som konceptbil på biludstill­ingen i Genève i 2005.

Den tyske velhaver Michael Stoschek, der har rødder bilindustr­ien, syntes så godt om idéen, at han besluttede sig for at bygge en.

Pininfarin­a blev overtalt til opgaven med at bygge et enkelt eksemplar, og firmaets ingeniør, Paolo Garella, blev sat på opgaven. Både han, Stoschek og Hrabalek blev så begejstred­e for tanken, at de besluttede sig for at bygge flere. Men det var Pinifarina – som ironisk nok var i konkurrenc­e med Bertone, da Bertone’s originale Stratos blev praesenter­et – ikke med på, måske for ikke at få Ferrari på nakken.

De tre initiativ-tagere var dog så begejstred­e for projektet, at Paolo Garella forlod Pininfarin­a for at etablere sit eget firma, Manifattur­a Automobile Torino, MAT, som reelt er producente­n af Stratos. Det er således MAT’S logo, der pryder Ferrari-rattets nav. Siden blev det besluttet at producere MAT Stratos i en lille serie på 25 eksemplare­r.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark