Bil Magasinet (Denmark)

SØSTERBILE­RNE

-

Ferrari udviklede i midten af 50’erne sin første V6-motor. Det skete angiveligt i et samarbejde mellem Enzo Ferraris søn Alfredo – kaldet Dino – og Ferrari’s legendaris­ke motoringen­iør Vittorio Jano. Målet var at skabe en motor, der kunne gøre sig i Formel 2 klassen.

Alfredo Ferrari døde i en alder af 24 år i 1956 og nåedes således aldrig at se sit vaerk fungere, men Jano gjorde projektet faerdigt. Efterfølge­nde blev en del af kravet til homologeri­ngen af motoren, at den skulle produceres i et større antal til brug i gadebiler. Ferrari praesenter­ede Ferrari Dino med en forstørret udgave af V6-motoren i Dino-modellen, der blev lanceret i 1967, men kunne ikke producere eller saelge tilstraekk­elig mange til at opfylde produktion­skravet. Derfor henvendte de sig til Fiat, der sagde ja tak.

Det blev to modeller: Den åbne Fiat Dino Spider fra 1966 og Fiat Dino Coupé fra 1967. Trods navnelighe­d og teknisk faellesska­b ser de to biler helt forskellig­e ud. Det var da også Bertone, der stod for Coupéen, mens Pininfarin­a stod for Spider.

 ?? ?? Ferrari Dino
Ferrari Dino
 ?? ?? Fiat Dino Coupé
Fiat Dino Coupé
 ?? ?? Fiat Dino Spider
Fiat Dino Spider

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark