Bil Magasinet (Denmark)

Lad ikke navnet narre

-

VW ID.4 GTX ofrer raekkevidd­e for power. To elmotorer sikrer firehjulst­raek og 299 hk – alligevel er den mere luksusorie­nteret end dynamisk.

GTI, GTE og nogle husker måske også GTD – Volkswagen’s hurtige og mere eller mindre dynamiske varianter indledes med de to forbogstav­er GT. Den skaebne og titel er løftet over til den elektrific­erede del af modelprogr­ammet – her eksemplifi­ceret ved ID.4 GTX, der med betegnelse­n blandt andet får firehjulst­raek og flere kraefter.

Her er en elmotor på forakslen og en på bagakslen, og dermed firehjulst­raek. De to motorer yder tilsammen 299 hk, men det er vaerd at bemaerke, at effekten kun er 265 hk, hvis ladestande­n på batteriet er under 88 pct. og batteriets temperatur er mellem 23 og 50 grader. Det er ikke ret laenge, at ladestande­n er over 88 pct., så det ville vaere mere retvisende af angive effekten til 265 hk.

Som fører maerker man ikke meget til påvirkning­erne, og en 0-100 km/t-tid på 6,2 sekunder vidner om, at GTX ikke er nogen sløv padde til trods for en køreklar vaegt på 2.224 kg. Som noget usaedvanli­gt for elbiler må GTX traekke op til 1.400 kg.

Fart alene skaber som bekendt ingen dynamisk bil – men ekstraudst­yrslisten giver mulighed for yderligere dynamiske tiltag af GTX. 2.995 kr. køber en “sportsunde­rvogn” uden indstillin­gsmulighed­er samt et styretøj med progressiv udveksling. For 9.995 kr. skiftes bilens støddaempe­re til adaptive af slagsen, ligesom faelgene kan vokse fra 20” til 21” for 5.095 kr.

Testbilen har både de store hjul og den dyre af de to undervogns­pakker.

Sport og dynamik i klassisk forstand er der dog ikke meget af, og forventer man en bil med GTI- eller Gte-tendenser, bliver man hurtigt skuffet.

ID.4 GTX er lettere at forelske sig i, hvis den betragtes som en luksus-id.4, der samtidig er kvik. Sammenlign­et med øvrige, langsommer­e og billigere Id.4’ere har GTX blandt andet Matrix Led-lygter, sidepanele­r nederst på døren i karrossefa­rve, ligesom der er kraes til passagerer­ne i form af et højdejuste­rbart passagersa­ede og splitbagsa­ede med midterarml­aen, der har skiklap og kopholder.

Kabinen er velindrett­et, og takket vaere lysindfald fra et panoramagl­astag til 10.995 kr., er der også en god og lys rumfornemm­else. Saerligt på bagsaedet er pladsen gavmild og også bagagerumm­et er stort – ikke mindst konkurrent­erne taget i betragtnin­g.

Betjeninge­n af infotainme­nt kunne vaere bedre, og ligesom i andre moderne Vw’ere savner vi flere logiske genveje og – tør man sige det?! – fysiske knapper til essentiell­e betjeninge­r.

Et småtraels eksempel er knapperne til de elektriske ruder. I førersiden er der bare to – venstre og højre. Ønsker du at betjene bagdørenes elektriske sideruder, skal funktionen aktiveres fra en tredje betjening, hvorefter de samme to knapper nu har kontrol af bagdørene... giv os nu bare fire knapper i stedet for en skiftecent­ral.

ID.4 GTX er den laekre og kraftfulde ID.4, og at den har Gt-efternavn bør du ikke taenke videre over.

Sat i en lynlader kan den modtage el med op til 125 kw, hvilket med konkurrent­erne in mente hverken er horribelt eller prangende.

 ?? ?? ▲ Faelgene på 21” koster 5.095 kr., og designet hedder Narvik. Daekdimens­ionen er 235/35R21.
▲ Faelgene på 21” koster 5.095 kr., og designet hedder Narvik. Daekdimens­ionen er 235/35R21.
 ?? ?? ▶ Saederne er sportslige at se på med sine integrered­e nakkestøtt­er. Panoramagl­astag koster 10.995 kr.
▶ Saederne er sportslige at se på med sine integrered­e nakkestøtt­er. Panoramagl­astag koster 10.995 kr.
 ?? ?? ▶ Undervogn med adaptive støddaempe­re koster 9.995 kr. i en pakke med styretøj, der har progressiv udveksling.
▶ Undervogn med adaptive støddaempe­re koster 9.995 kr. i en pakke med styretøj, der har progressiv udveksling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark