Bil Magasinet (Denmark)

Fransk saerling med karakter

-

DS Automobile­s lancerede sin mindste model DS 3 Crossback i 2019 med benzin- og dieselmoto­rer, og følger nu op med den eldrevne variant DS 3 E-tense. Der er tale om en minibil med fem saeder (bare jeg ikke skal sidde på det midterste bagsaede), et 50 kwh batteri i bunden, en elmotor ved forakslen og forhjulstr­aek. Drivlinen stammer fra Stellantis-gruppen (Citroën, Peugeot, Fiat, Chrysler med flere) og er en velkendt sag, som vi kender fra biler som Peugeot e-208.

Batteriet kan lades med op til 100 kw og giver en raekkevidd­e med blandet kørsel på 320 km i Wltp-normen. Det kan den lille franskmand opnå i byen eller i blandet trafik med mange nedbremsni­nger, men motorvej bryder den sig ikke om. Det går fint op til 130 km/t, hvor den styrer og bevaeger sig forudsigel­igt, men den er ikke skabt til højfartskø­rsel — her er diesel optimalt. På den måde laegger DS 3 e-tense sig op ad biler som de eldrevne Mini Cooper SE og Honda e, som også er festlige bekendtska­ber med begraenset batterikap­acitet, mens man kan pege på sådan noget som Audi Q2, hvis vi også skal sammenlign­e med en fossilbil.

Denne type biler henvender sig til købere, der er villige til at betale ekstra for at få en lidt mere laekker bil, og det må man sige, at DS3 er. Alt ved den føles unikt, og designet ude og inde har noget fransk karakter med mere eksklusive materialer, end vi er vant til i små biler. I kabinen maerkes det, at der er lagt mange timers arbejde.

Her er digitale instrument­er, navigation, adaptiv fartpilot og 18” alufaelge, og dørhåndtag­ene popper automatisk ud, når man naermer sig med nøglen i lommen. DS 3 e-tense er kvik på de første meter, affjedret i den bløde franske stil, og så ser den godt ud. Den fås fra 290.000 kr. inklusive hjemmelade­r.

 ?? ?? DS årgang 2021 versus Citroën DS årgang 1973. Begge skiller sig ud i trafikken.
▼
DS årgang 2021 versus Citroën DS årgang 1973. Begge skiller sig ud i trafikken. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark