Bil Magasinet (Denmark)

Ladeproble­m

Der kommer mange nye elbiler, men ladning er fortsat en udfordring – i Danmark og i udlandet.

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør

Bil Magasinet har siden den første elbil var på forsiden – det var Tesla S i maj 2013 – forsøgt at teste, behandle og skrive om elbiler med det samme udgangspun­kt, som alle andre biltyper. Til at begynde med var Tesla naesten ene om at stille med en elbil, der kunne udfordre de kendte maerker og modeller med fossilmoto­rer. Siden er udvalget blevet stort og bredt. Lige nu eksplodere­r det i en grad, så man vitterligt skulle tro, at benzin- og dieselbile­r bliver udfaset i løbet af 2022. Det gør de ikke.

Har man ikke kørt elbil før, bliver man uvaegerlig­t ramt af raekkevidd­eangst de første gange, man kører i en. Når man ved, at det tager tid at lade op, og ikke ved, hvor det kan lade sig gøre, kan man ikke lade vaere med at stirre på raekkevidd­emåleren. Men på redaktione­n besluttede vi på et tidligt tidspunkt ikke at lade raekkevidd­eangsten styre vores test af elbiler. Ja, det er en indbygget udfordring, og ja, det stiller krav til brugeren og infrastruk­turen, men vi forholder os til bilen som produkt, ikke til drivmidlet i sig selv.

Således også med stortesten i dette nummer, hvor vi har samlet fem af de mest interessan­te og aktuelle elbiler lige nu. Ud over de saedvanlig­e testproced­urer, valgte vi at køre en laengere tur på godt 1.200 km København-berlin retur – også for at tage et pejling på den aktuelle ladesituat­ion. Svaret er, at det stadig er en udfordring.

Interessan­t nok er problemet med ladeinfras­truktur i Danmark størst der, hvor der er flest, nemlig i byerne, hvor elbilsejer­e slås om lade- og p-pladser, hvorfor man som beboer må flytte sin bil flere gange, hvis man er afhaengig af daglig kørsel og ladning. Men også i Tyskland er der en udfordring med ladere, som ikke virker – laerte vi.

I testen forholder vi os fortsat primaert til bilen som produkt og her fandt vi en interessan­t vinder. Se hvilken fra side 46.

 ?? ?? Bil Magasinet 2112 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2201) udkommer 09. december 2021.
Bil Magasinet 2112 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2201) udkommer 09. december 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark