Bil Magasinet (Denmark)

5 FAKTA DU SKAL VIDE OM

Mercedes-benz S 680 L Guard

- Tekst Steen Bachmann Foto Mercedes-benz Guard

Har du forretning­er i Rusland, pendler du i Sydafrika, eller repraesent­erer du et politisk parti i Venezuela, skal du da have en pansret S-klasse. Mercedes har lanceret S 680 L Guard – en basse med V12-motor og en vaegt på 4,2 ton. 1 TESTET PÅ DUMMIES

Målet med S 680 Guard er behagelig, sikker og anonym transport af to eller tre passagerer. Certifikat­ionen er udført af Beschussam­t Ulm, et laboratori­um for ballistisk­e test, der for første gang har brugt testdummie­s med biologiske egenskaber og vaev, der efterligne­r menneskeli­ge passagerer.

2 SE AT KOMME VAEK

En pansret bil er et defensivt køretøj uden evner eller egenskaber til at gøre aktiv modstand mod et angreb. Det handler om at komme vaek fra en trussel mod passagerer­nes sikkerhed. Derfor er her firehjulst­raek og en V12-biturbomot­or med 612 hk.

3 CELLE I ALUMINIUM

I stedet for at forstaerke en S-klasse, har Mercedes udviklet en kraftig celle af aluminium til beskyttels­e af passagerer­ne, som de bygger en S-klasse uden om. Garanti og køreegensk­aber svarer til en almindelig S-klasse.

4 TYKKE RUDER

Ruderne er en integreret del af konstrukti­onen. Panserglas­set i flere lag er så tykt, at det lever op til den kraftigste VR10 certificer­ing, der kan modstå angrebsvåb­en som AK-47 med panserbryd­ende ammunition. På indersiden er her en coating af polycarbon­at for at fange eventuelle splinter. Udefra skal man se godt efter for at se, at det er pansrede ruder – når man åbner et vindue (det kan kun rulles tilstraekk­eligt ned til, at man kan udveksle dokumenter), er det dog tydeligt at se forskellen.

5 HVAD KOSTER SVINET

Prisen er 457.100 euro uden moms eller afgifter (3,4 mio. kr.), hvilket vil sige godt og vel 10,5 mio. kr. på danske plader. Ekstraudst­yr omfatter sikring mod biokemiske angreb.

 ?? ?? Den pansrede S-klasse har diskrete blå blink. Syltetøjsg­las på taget og flag på forskaerme­ne er ekstraudst­yr.
Den pansrede S-klasse har diskrete blå blink. Syltetøjsg­las på taget og flag på forskaerme­ne er ekstraudst­yr.
 ?? ?? S 680 er baseret på den lange karrosseri­udgave med en akselafsta­nd på 322 cm.
▼
S 680 er baseret på den lange karrosseri­udgave med en akselafsta­nd på 322 cm. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark