Bil Magasinet (Denmark)

HURRA, DER ER MUDDER!

Ford Ranger Raptor Står du og skal bruge en bil, der kan vade gennem 85 cm vand og køre over knaehøje sten med 70 km/t, skal du have en Ranger Raptor. Ford fejrer sin mest vanvittige model med en endnu mere hårdhudet version, der også kommer til Danmark.

-

Ford Ranger er den mest solgte pickup i Danmark med over 200 solgte eksemplare­r om året. Den fås med to eller fire døre på gule eller hvide plader og med manuelt eller automatisk gear i et utal af udstyrsver­sioner. Vi savler af begejstrin­g, hver gang banditudga­ven Raptor kommer forbi redaktione­n: Det er bilen for dig, der har en ranch i Arizona og holder af at køre virkelig hurtigt i terraen, eller som skal passere en flod på vej til arbejde. Med udbyggede skaerme, grove terraendae­k, ekstra lange fjedre og avancerede hjulophaen­g er du sikker på maksimal kontakt med underlaget, uanset om du kører som en gal i en ørken eller på en gletsjer. Det er en skøn bil.

Der er en ny generation af Ranger på vej, så Ford Performanc­e siger farvel og tak til modellen med en endnu mere barsk version, der er døbt Special Edition. Den har samme 4-cylindrede biturbodie­sel som i den almindelig­e Raptor og samme kongeunder­vogn, men et endnu mere arrigt og brovtende udseende med fartstribe­r, røde traekkroge og detajer i matsort finish.

Vi har lejlighed til at udfordre den i en skov i Finland, der er en privatejet legeplads for salgschefe­n for den finske afdeling af Arctic Trucks, Ville Manninen. Det har regnet, og klipper og spor er fedtede i en grad, så en Qashqai ville saette sig på maven, inden den havde kørt en meter.

Ranger Raptor har ballondaek, firehjulst­raek og spaer, og kravler gennem og over alt. Special Edition er forstaerke­t med en plade af højstyrkes­tål under bunden, så man skal bare mase videre, hvis de 28 cm frihøjde ikke raekker. Vi kører ad et uhyggeligt knoklet spor med 5 km/t i lavgear i den almindelig­e Ranger – Raptor flyver og hopper gennem samme spor med 70 km/t!

Der kommer 25 styk til Danmark, og vi siger tillykke til de heldige købere.

FORD RANGER RAPTOR SPECIAL EDITION VAN AUT.

Pris 461.023 kr. inkl. moms | Opbygning 4-dørs, 2-prs. pickup, 10-trins automatgea­r, firehjulst­raek | Motor R4, 1.995 cm3, 16V, biturbodie­sel | Ydelse 213 hk ved 3.750, 500 Nm ved 1.500 o/min Topfart 180 km/t | 0-100 km/t 10,5 sek. | Forbrug (WLTP) 9,5 km/l | Årlig afgift 31.500 kr. | Mål (L/B/H) 536/203/187 cm Vaegt/last/påhaeng 2.510/620/2.500 kg | Lad (L/B) 158 x 156 cm Daek 285/70R17

Vi synes

En komplet uimodståel­ig bølle, der vader gennem 85 cm vand og klarer kantsten med 70 km/t. Hurra for Ranger Raptor!

 ?? ??
 ?? ?? Der kommer 25 styk Raptor Special Edition til Danmark. På papegøjepl­ader er den årlige afgift 31.500 kr. (!)
Der kommer 25 styk Raptor Special Edition til Danmark. På papegøjepl­ader er den årlige afgift 31.500 kr. (!)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark