Bil Magasinet (Denmark)

REJSEN TUR/RETUR TIL BERLIN – SÅDAN GJORDE VI

-

Det er ikke mere end et par år siden, at min tidligere kollega Anders Richter kørte til Berlin i en Mercedes EQC – vores tur var anderledes. Det skyldes flere ting. Først og fremmest er bilernes raekkevidd­e blevet bedre, men også infrastruk­turen for elbiler er markant forbedret over de seneste år. På vejen til Berlin valgte vi at rejse over Rødby-puttgarden – af den simple grund at vi ville presse bilerne lidt ekstra. På vejen derned havde vi en svag medvind hele vejen. Ja, taenk at dette er vaerd at naevne – men det har altså en del at sige. Temperatur­en var omkring 10-12 grader og tørvejr.

Havde vi kørt en diesel- eller benzinbil, ville vi formentlig kunne have gjort det på omkring seks en halv time. I elbil tog det rundt regnet syv en halv time. Dels på grund af ladetid, og dels fordi vi holdt os omkring 110 km/t – også selv om der er fri fart flere steder på turen. Det kan nemlig ikke svare sig at køre hurtigere. Over 110 km/t øges elforbruge­t betragteli­gt.

På vejen hjem slog vi først et smut forbi Tesla Gigafactor­y udenfor Berlin i håb om at tage et godt billede til magasinet. Men fabrikken lignede stadig en stor byggeplads, uden oplagte fotomuligh­eder, så vi fortsatte hjemrejsen over Rostock-gedser og begraensed­e os ikke til køre maks. 110 km/t. Her kørte bilerne omkring 100 km kortere på en opladning. Det skyldes primaert, at bilerne kørte topfart på nogle af de straekning­er, hvor der var fri hastighed.

Hvis du selv er elbilsejer og ønsker at planlaegge en laengere tur, findes der en hjemmeside, der hedder abetterrou­teplanner.com, som nemt hjaelper dig til de forskellig­e ladestop.

 ?? ?? Det bliver spaendende at se, hvornår Elon Musk og Tesla åbner deres ladestande­re op for alle andre elbiler uden et Teslalogo i fronten.
Det bliver spaendende at se, hvornår Elon Musk og Tesla åbner deres ladestande­re op for alle andre elbiler uden et Teslalogo i fronten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark