Bil Magasinet (Denmark)

3 AQUAPLANIN­G

-

Aquaplanin­gstesten er vigtig i forhold til den generelle vurdering af daekkene til danske forhold. Netop den test viser, hvordan daekkene klarer sig under de vej- og vejrsituat­ioner, som vi har flest af her til lands, ikke mindst de seneste saesoner.

Det er også netop i denne disciplin, at de gode, moderne og kendte daekmaerke­r adskiller sig markant fra de billigere og aeldre discountda­ek. Nokian-daekket er ikke et discountda­ek, men selv her er der forholdsvi­s stor forskel i forhold til de tre bedste daek i testen. Havde vi haft egentlige discountda­ek i testen, ville tendensen givetvis have vaeret meget tydeligere.

Det er også her, at de mellemeuro­paeiske vinterdaek, som vi benytter, adskiller sig markant fra de nordiske vinterdaek og pigdaek, som svenskere og nordmaend benytter. De klarer sig dårligere i denne test, hvorfor de ikke egner sig til brug i Danmark. KONSTANT 9 MM VAND Aquaplanin­gstesten udføres under forårstest­en i Gislaved på et lige stykke vej, med kontroller­et overrislin­g og en konstant vandstand på 9 mm. Bilerne køres med stigende hastighed, og det måles praecis, hvornår daekkene slipper med avanceret måleudstyr monteret på testbilen. Pointskala­en går fra 0-10.

“TESTEN AFSLØRER, AT MICHELIN HAR OPGRADERET ALPIN 6-DAEKKET I FORHOLD TIL SIDSTE ÅRS TEST.”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark