Bil Magasinet (Denmark)

6 RULLEMODST­AND

-

Michelin’s plads som bundprop, gentages fra sidste års daektest, og testholdet laegger ikke skjul på, at Michelin’s praestatio­ner er underkendt, når det gaelder evnen til at rulle let. Resultatet er ikke bare dårligt, men markant ringere end det naestdårli­gste daek.

Omvendt er Nokian naermest vanevinder i denne disciplin. Det er her, det finsk/russiske daek blomstrer, og det er heller ikke første gang, at Nokian klarer sig godt på det område. Nokian WR Snowproof var naestbedst sidste år.

Forskellen er vaerd at laegge maerke til. Det bedste daek, Nokian-daekket, kører faktisk 4,1 pct. laengere på literen end det dårligste, Michelin-daekket. Isoleret betragtet, er det til at overse, men over tid betyder det en del for bilens samlede braendstof­udgift.

For en almindelig, lidt kraftigere benzinbil, er benzinudgi­ften lidt under én kr. pr. km. Hvis et daek holder 30.000 km, er det en forskel på 1.000 kr. Eller cirka prisen for ét nyt daek. Det giver stof til eftertanke – også i købssituat­ionen.

GENTAG, GENTAG, GENTAG

Målingerne af daekkenes rullemodst­and foretages mange gange under helt identiske forhold på lukket bane og med fast hastighed. Målingerne foretages med brug af referenced­aek mellem de daek, der deltager i testen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark