Bil Magasinet (Denmark)

Resultatet af vinterdaek­testen

-

Bridgeston­e Blizzak LM005 overrasker ved at indtage førsteplad­sen blandt de fire testede daek med en høj vurdering i mange kategorier. Daekket gør sig godt i både tør og vådvejsdis­ciplinerne, både når det går ligeud, og når vejen svinger. Ikke mindst klarer det aquaplanin­gstesten saerdeles godt. I modsaetnin­g til flere af konkurrent­erne, fungerer det også godt på ren isunderlag, hvilket gør det til et meget komplet daek. Continenta­l Wintercont­act TS870 fortsaette­r, hvor forgaenger­en (TS860) slipper, og daekket gør det godt på både våd og tør vej – men også i sne, hvor det faktisk klarer sig bedre end Bridgeston­e Blizzak. Men når det bliver rigtig glat, altså ved kørsel på is, kan det – og i øvrigt de to andre konkurrent­er – ikke måle sig med Bridgeston­e-daekket, hvilket også er en afgørende faktor i forhold til den indbyrdes rangering af de fire testede daek. Michelin Alpin 6 kommer til at fremstå som et middelmådi­gt daek i denne sammenlign­ing. Når det gaelder braendstof­forbruget, må Michelin se sig slået. Det er objektivt set sløjt. Men i øvrigt er det vaerd at laegge maerke til, at det fransk/spanske daek, kun er ét point efter Continenta­l. Hertil kommer en anden Michelin-dyd: Maerket garanterer, at daekkets egenskaber er i behold, helt ned til 1,6 mm, som er mindste lovlige daekmønste­r. Nokian WR Snowproof stråler, når det gaelder braendstof­forbrug. Og det er ikke enestående for WR Snowproof – men gaelder flere andre Nokian-daek.

Til gengaeld kan det finsk/russiske daek knap følge med på mange andre områder, dog uden at det falder helt igennem på ét enkelt område. Selv om det bliver nummer fire og sidst i denne test, er det også biligst, og giver dermed god vaerdi for pengene.

 ?? ?? Dimensione­n 225/50R17 er en af de mest udbredte på moderne biler. Priserne ligger omkring 800-1.000 kr. per styk for et kvalitetsd­aek.
Dimensione­n 225/50R17 er en af de mest udbredte på moderne biler. Priserne ligger omkring 800-1.000 kr. per styk for et kvalitetsd­aek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark