Bil Magasinet (Denmark)

Fremtids-toyota

Toyota holder fast i idéen om brintbilen, som er elbilen, der kan optankes. Men med to tankstatio­ner på Sjaelland så halter infrastruk­turen.

-

Man kan til tider godt opleve en usund debat om elbiler og ikke mindst opladnings­muligheder. Livet med elbiler opleves i manges tilfaelde rimelig uproblemat­isk, men der kan vaere situatione­r, hvor et optankning­scenarie vil vaere at foretraekk­e.

Det er her, brintbilen kommer ind i billedet. Bag rattet opleves den praecis som en elbil, hvor der blot kommer vanddamp ud af udstødning­en, men den kan tankes praecis som en bil med forbraendi­ngsmotor. Toyota har med den nye Mirai øget raekkevidd­en med 30 pct. sammenlign­et med den første generation. Det er sket dels ved at øge kapacitete­n i bilens brinttanke fra 4,6 til 5,6 kg, og dels gennem en mere effektiv braendsels­celle, der producerer strømmen til bilens elmotor under kørslen.

Under min testuge kørte den omkring 400 km på en optankning, hvilket aldrig gav mig naevnevaer­dige udfordring­er, men det kraever, at man bor taet på en brinttanks­tation. Med blot fem stationer fordelt på København, Korsør, Aarhus, Kolding og Esbjerg, er det ikke en selvfølge. Der er planer om at etablere flere brinttanks­tationer i fremtiden.

Designet er, i mine øjne, en klar forbedring i forhold til forgaenger­en. Det samme gaelder køreegensk­aberne. Den nye Mirai er nemlig ufattelig komfortabe­l og støjsvag. Bagsaedepl­adsen og ikke mindst bagagerumm­et er udfordret på grund af brinttanke­nes placering.

Hovedeleme­nterne i kabinen er en 12,3” stor centralt placeret touchskaer­m og et instrument­panel, som er rettet mod føreren.

Toyota Mirai starter ved 499.990 kr., mens testbilen er pakket ind i højeste udstyrsniv­eau, H4. Her starter prisen ved 589.990 kr., men til den pris får du ting som 3-zonet fuldautoma­tisk klimaanlae­g, digitalt bakspejl, førersaede med hukommelse, headup-display i farver, panoramagl­astag, armlaen med touch-panel på bagsaedet, saedevarme og ventilered­e saeder både for og bag samt Toyota Teammate fuldautoma­tisk parkerings­system.

Uanset hvilket udstyrsniv­eau man måtte vaelge, er Mirai veludstyre­t. Kombineret med at den kan tankes som en almindelig fossilbil og et super højt komfortniv­eau, gør Mirai til et spaendende bud på fremtidens transport – i hvert fald indtil batteritek­nologi og infrastruk­turen for elbiler bliver endnu bedre.

 ?? ??
 ?? ?? ▲ Til trods for at Mirai er super moderne, opleves bilens infotainme­nt-system gammeldags.
▲ Til trods for at Mirai er super moderne, opleves bilens infotainme­nt-system gammeldags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark