Bil Magasinet (Denmark)

3008 kører som smurt på diesel

Tekst & foto Søren Juul

-

Som bilafgifte­rne er skruet sammen, giver det ikke meget mening at vaelge Peugeot 3008 Allure med 1,5-liters Bluehdi dieselmoto­r og automatgea­r til 424.990 kr. Du sparer 100.000 kr., får 225 hk at lege med og slipper med bare 660 kr. i stedet for 4.000 kr. i årlig ejerafgift, hvis du tager 3008 som plugin-hybrid med samme udstyrsniv­eau.

Det saere afgiftssys­tem skal dog ikke forhindre os i at forholde os til testbilen, der for merprisen giver en bedre oplevelse bag rattet, hvis du skal køre langt og ikke gider bøvle med at tanke undervejs eller slås med elbilsejer­e om adgang til en ladestande­r for at holde forbruget nede.

Vi kørte i frisk tempo en tidlig morgen fra København til Jyllandsri­ngen og retur uden at tanke en eneste gang. ▲

Du kan køre Sjaelland-jylland tur/ retur på en tankfuld diesel i en 3008. Her har Juul brug for en pause i Nyborg.

Over 697 km endte vi med at køre 18 km/l uden at anstrenge os eller ligge i lae bag lastbiler.

Modelprogr­ammets nu eneste dieselmoto­r er på papiret en sløj sag med sine 11,5 sekunder for at nå 100 km/t, men stiller med et solidt drejningsm­oment på 300 Nm og arbejder smidigt sammen med en 8-trins automatgea­rkasse. I de vigtige mellemacce­lerationer er den tilpas kvik til hverdagsli­vet. Den knurrer lidt ved fuld pedal, men klapper i, når du når marchfart på motorvejen.

3008’eren fik et vellykket facelift midt i livet forrige år og fremstår stadig som en moderne familiebil med komfortabe­l affjedring, masser plads og en forfrisken­de indrettet førerplads med sin høje og cockpitska­bende midterkons­ol med pianotange­nter.

Giver du pokker i de afgifter, så husk at bestille bilen med “Allure Pack”. Her får du adaptiv fartpilot, tagraeling­er, bakkamera, nøglefri betjening, elektrisk bagklap og 3D-navigation på en 10” skaerm for 15.000 kroner ekstra.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark